Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

Mens Spot Festival kører løs i Aarhus, har GAFFA kigget nærmere i koncertkalenderen og fundet flere gode koncerter i Danmark denne weekend

I denne weekend står særlig Aarhus i musikkens tegn, når årets Spot Festival afvikles. Her er der rig mulighed for at fange utallige koncerter med morgendagens stjerner.

Skulle du dog ikke være i Aarhus i denne weekend, er der da heldigvis også mange andre gode koncerter rundt omkring i Danmark. Danske bands såsom Dizzy Mizz Lizzy, Choir of Young Believers og Eclectic Moniker er på vejen, mens Pusha T er weekendens amerikanske hiphop-boost, når han gæster København.


TORSDAG DEN 28. APRIL


København

Aurora, Vega

I udlandet er de vilde med det, der bliver kaldt "the Viking invasion". De seneste år har Skandinavien skudt stjernefrø ud i den store verden, og norske Aurora er ingen undtagelse. Auroras smukke og underspillede vokal komplementeres flot med den simple og minimalistiske electropop. I marts udgav hun sit debutalbum, "All My Demons Greeting Me As Friends". Det modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren, der blandt andet skrev: "Aurora skal nok få tømret sit navn fast med en fin udgivelse, der får vist styrkerne af hendes potentiale."
Skanderborg


Choir of Young Believers, Walthers Musikcafé


"Stemninger, stemninger, stemninger, fristes man til at sammenfatte Choir of Young Believers," skriver anmelder Christian Erin-Madsen i sin anmeldelse af Choir of Young Believers seneste udgivelse "Grasque", der udkom i februar. På albummet prøver forsanger Jannis Noya Makrigiannis sig også ad på det danske sprog. Fang hele bandet på turné, når de stopper forbi Skanderborg.


Aalborg

The Eclectic Moniker, Skråen i Nordkraft

"Flot og sikker optræden fra The Eclectic Moniker, som snildt kunne havne i verdensklasse med et par radiohits i kassen og lidt mere showmanship og vildskab tidligere i koncerten. De er vitterligt ét skridt fra at være kæmpe, så fang dem hellere her på turnéen, for eksempel i godt selskab med kæresten," anbefalede GAFFAs Morten Gottschalk, da The Eclectic Moniker gæstede Posten i Odense den 23. april. Den anbefaling giver vi gerne igen!
Assens


Sanne Salomonsen, Tobaksgaarden

Den danske sangfugl, Sanne Salomonsen, er efterhånden en garvet dame og rundede i 2015 de 60. Rockmama'en har siden midten af 80'erne haft gang i sin succesfulde solokarriere og rocker stadig diverse danske scener. GAFFAs Keld Broksø begyndte sin anmeldelse af rockmamas turnéstart i Vega med en klar opfordring: "Der er enkelte anmeldelser, der kan skrives ganske kort med en klar opfordring: Kom nu for h…… ind og hør Sanne på denne turné!". Han kvitterede med fem stjerner.FREDAG DEN 29. APRIL


København


The Minds of 99, Vega


Siden bandet betrådte Orange Scene på Roskilde Festival sidste år, har The Minds of 99 udgivet andenpladsen "Liber". En plade, der fik titlen som  Årets Album ved dette års Steppeulven samt Årets Rockalbum ved GAFFA-Prisen 2015. Om pladen udtaler GAFFA’s musikanmelder Jan Opstrup Poulsen i en femstjernet pladeanmeldelse: "Niels Brandts danske tekster brændte allerede igennem på debuten, og på Liber løfter han sig yderligere ved at samle de strittende sange i en varm eksistentiel omfavnelse af os alle."


Odense

Red Warszawa, Kansas City

Red Warszawa behøver vel næppe nogen nærmere introduktion. Mangler du en fest eller optakten til et drukgilde, er det vist Kansas City, du skal have scooteren forbi. Det kan kun blive en fest.

Viborg


Dizzy Mizz Lizzy + Duné, Tinghallen

Efter 20 års albumstilhed udkommer Dizzy Mizz Lizzy med karrierens tredje album denne fredag. Og det kan da kun lægge op til et festligt brag af dimensioner. De danske rockhelte har taget Duné med sig, når de gæster Tinghallen i Viborg. Danske rockfans kan næppe blive skuffede.
LØRDAG DEN 30. APRIL


København


Pusha T, Vega


Pusha T var tidligere den ene halvdel af gruppen Clipse, der blev opdaget af Pharell Williams tilbage i 1990'erne. Gruppen udgav i 2002 debutpladen ''Lord Willin'' med producerteamet The Neptunes om bord, men det var først med 2006-albummet ''Hell Hath No Fury'', at Clipse cementerede sig som et af de største navne på 00'ernes rapscene. Clipse gik officielt i opløsning sidste år. 

Pusha Ts seneste udgivelse er konceptalbummet "King Push", som han har betegnet som sit forsøg på at producere årets hiphop-udgivelse. GAFFAs Peter T. Aagaard kvitterede med fem stjerner og skrev: "Mens de store navne i hiphop for tiden virker stilforvirrende, er King Push en mand med en plan. Som appetitvækker lever pusheren op til sit navn: Efter blot en halv time afsluttes trippet, og vi efterlades hungrende efter mere."
Folkeklubben, Pumpehuset

Folkeklubben spiller første koncert i eget navn i København i halvandet år, når bandet besøger spillestedet, hvor det hele startede efter udgivelsen af "Nye Tider" tilbage i april 2013: I Pumpehuset i København.

Folkeklubben har markeret sig som et af landets mest hårdtarbejdende bands med rundt regnet 500 koncerter på de 4,5 år, som orkesteret har eksisteret – og orkesteret har spillet overalt i landet. På torve, gadehjørner og herberger. I en udbrændt kiosk, der ikke havde betalt beskyttelsespenge. På spillesteder, rådhuse og kirkegårde. I forsamlingshuse, håndboldhaller og klubber. Til lands, i byer og på øerne. Efter at have spillet mere end 80 koncerter i “Guldkantsdanmark” i løbet af 2015 er det langt om længe blevet tid til et visit i København, når Folkeklubben vender tilbage til den gamle kransal i Pumpehuset – den selvsamme sal, som i 2013 udgjorde rammerne for bandets første store koncert i eget navn.


ANNONCE