Nyhed

I studiet med Kasper Bjørke i Paris

GAFFA rejste med den danske producer til Red Bull Studios i Paris, hvor han i løbet af kun tre dage ville skabe en ep sammen med den franske dark wave-artist Colder.

Se flere billeder af Kasper Bjørke og Colder i studiet her

GAFFA rejste med den danske producer Kasper Bjørke til Red Bull Studios i Paris, hvor han i løbet af kun tre dage ville skabe en ep sammen med den franske dark wave-artist Colder.

Tre intense dage i studiet er nu overstået. Hvad blev resultatet?


– Vi har indspillet syv helt nye numre! Det har været rigtig sjov, men også nogle vildt hektiske og udfordrende dage. Musikken er primært indspillet i one takes, så det hele har været meget umiddelbart.

Hvornår kan vi forvente at høre ep'en?

– Nu skal vi først have editeret, produceret og mixet alle sangene færdige og så skal vi tale med nogle forskellige labels, men mon ikke, I kan forvente at høre noget i starten af det nye år…


Har det været udfordrende at kombinere jeres lyd og arbejdsrutiner?

– Det har været meget inspirerende, vil jeg sige – tre dage væk fra mine normale arbejdsrutiner i studiet. Vi har produceret musikken meget spontant og intuitivt på Colders medbragte Octatrack, et analogt instrument, der både fungerer som sequencer og sampler. Det gør, at vi ikke har rørt computeren til andet end at optage musikken ind i · efter den har været igennem den store analoge SSL mixerpult. Vi har også indspillet livetrommer og vokal, så der er enormt meget materiale der skal editeres. Den største udfordring nu bliver ikke at pille for meget, men blot at arrangere det hele skarpere.

Kasper, du vil i 2016 fokusere på nye musikalske samarbejder. Hvorfor var Colder den første producer, du ringede til?


– Vi remixede hinandens sange og mødtes så tilfældigt på Sonar Festival i Barcelona sidste år, hvor jeg spillede. Her blev vi enige om at prøve at arbejde sammen. Jeg har lyttet til Colders første to albums i mere end 10 år, og hans lyd har været en stor inspiration for den retning, jeg har taget min egen musik. Da jeg fik muligheden for at komme i Red Bull-studiet i Paris, var det derfor oplagt at gøre det sammen med Colder. I løbet af 2016 planlægger jeg derudover at indspille ep-projekter i Marseille, London, New York og København, sammen med andre producere. Jeg sidder normalt meget alene med min musik, og jeg har rigtig travlt i det daglige, som manager for Trentemøller og Reptile Youth. Så det er enormt inspirerende for mig at lave de her kortvarige, intense sessions.

Du udsender også et mini-album i juni. Hvad kan vi forvente os af det?

Det er egentlig mest musik til dj's og til klubberne – modsat mine foregående albumudgivelser, hvor jeg bevidst trak musikken ned i tempo og væk fra dansegulvet. Men nu ville jeg gerne prøve det stik modsatte. Der kommer en single, Cloud 9, i maj og mini albummet, Fountain of Youth, udkommer i juni. Singlen har GusGus-sangerinden Urdur på vokalversionen – og det er nærmest en tribute til 90'ernes houselyd. Det er rart at udgive noget, der stikker lidt til folks opfattelse af, hvad jeg ellers laver nu.


Se flere billeder af Kasper Bjørke og Colder i studiet her

ANNONCE