Nyhed

MetalDanmark offentliggør de fem navne til Branchedag

Fremadstormende Bæst er blandt andet på programmet, der også byder på Black Swamp Water, The Vision Ablaze og Livløs

Fem stærke navne er blevet fundet til at vælte scenen, når MetalDanmark atter sætter fokus på den danske metalmusik lørdag den 3. september. På programmet til dette års branchedag, som løber af stablen på spillestedet Stengade, er Bæst (billedet), Black Swamp Water, The Vision Ablaze, Livløs og Sunless Dawn. HateSphere lukker som lovet tidligere i år ballet med manér

Aarhusianske Bæst blev dannet i 2015 og spiller old school-dødsmetal med tråde til genrens skandinaviske rødder og væltede GAFFAs anmelder Martin Nielsen bagover, da de var opvarmning for Illdisposed på Voxhall. Han kvitterede med fem stjerner og skrev: "Bæst er uden tvivl det vildeste nye navn på den danske metalscene, og jeg ser frem til at følge deres udvikling, for med den pragtpræstation de leverede i aftes, så kan det kun blive godt."

Fra Silkeborg kommer Black Swamp Water, der spiller hard rock, som vi husker det fra højdedragene gennem tre årtier fra 70'erne til i dag. Bandet består af erfarne folk med Kim Langkjær Jensen (ex-Dawn of Demise og Illdisposed) som det stabile fundament bag trommerne – det nuværende line-up har eksisteret i snart fire år. GAFFAs anmelder Hansen kvitterede med fire stjerner for deres demo-cd, "Hellride", der udkom i 2014. "Der er smæk på lyden, og den fungerer både på anlægget og i bilen. Man nyder at være med på deres muntre togt igennem arvegodset, og jeg ville til hver en tid snuppe en koncert med dem," skrev han. Læs hele anmeldelsen her.


Københavnske The Vision Ablaze spiller melodisk og progressivt metal. Bandet blev dannet i 2010 og udsendte i 2015 deres debut ”Youtopia” til store roser og var nomineret til tre priser til Rock Awards på High Voltage.

Livløs fra Aarhus spiller efter eget udsagn aggressivt, groovet, amerikansk-inspireret metal med fødderne solidt plantet i de moderne traditioner omkring heavy og metal. Bandet opstod i 2014 og har blandt andet spillet support for Artillery. I april 2016 udsendte de deres debut-ep, indspillet og mixet af Jacob Bredahl.

Sunless Dawn fra København spiller progressiv metal med stærke skandinaviske rødder. Værkerne trækker på både black- og dødsmetal i en fusion af sære jazzede taktarter, massive lydbilleder og tunge riffs, alt sammen med stor dynamik. Første, anden og tredje koncert var til Wacken Metal Battle 2016, som de vandt.


Aftenen sluttes af med mægtige HateSphere, der siden de blev dannet i 2000 har spillet deres blanding af thrash og dødsmetal for det meste af verden og har turnéret med navne som Sepultura, Exodus og Crowbar. HateSphere udgav i 2015 albummet "New Hell". Det modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Keld Rud, som afslutningsvis konkluderede: "'New Hell' er ikke en opvisning i fantasifuld bearbejdning af ekstrem-metallen, men den viser et band i sit es og med en vilje til at droppe vanetænkningen. 'New Hell' er som følge heraf et godt valg, når nakkemusklerne skal trænes."

Escobar i København står for den officielle efterfest.

.


ANNONCE