Nyhed

Norah Jones giver dansk koncert

Sangerinden og pianisten gæster landet til sommer

Den amerikanske sangerinde, sangskriver og pianist Norah Jones kommer til Danmark og giver koncert i Tivolis Koncertsal i København den 15. juli. Det bliver Jones' første danske koncert siden 2007, hvor hun besøgte Falconer Salen.

Jones er aktuel med sit sjette studiealbum, "Day Breaks". Det er hendes første soloalbum i næsten fem år, og det er præget af den jazzede og pianobaserede lyd, der kendetegnede hendes storsælgende debut, "Come Away With Me" fra 2002. 

På pladen medvirker jazzkapaciteter som Wayne Shorter (saxofon), Brian Blade (trommer) og Lonnie Smith (keyboard), og ved udgivelsen i oktober blev det modtaget med meget rosende anmeldelser. Herhjemme med fem stjerner fra blandt andet GAFFAs Ivan Rod, der skrev:

"Albummet har den kunstneriske kant og den formidlingsmæssige autenticitet, der så ofte har manglet i sangerindens bagkatalog – 'Day Breaks' er af samme grund hendes hidtil bedste". 

I det nye år tager Norah Jones på en verdensturné, som også inkluderer en sjælden optræden på dansk grund.

Jones, der er datter af sitar-legenden Ravi Shankar, brød massivt igennem i 2002, hvor debutalbummet "Come Away With Me" solgte 26 millioner eksemplarer og inkasserede hende hele fem Grammyer. Siden er succesen dalet en smule, men hvert af hendes efterfølgende album har stadig solgt i milliontal.

GAFFAs anmelder Rasmus Falbe-Hansen var en smule forbeholden over for koncerten i Falconer Salen i 2007, som han tildelte tre stjerner og blandt andet skrev følgende om: "Det hele var sådan set perfekt. Lyden. Bandet, der spillede tight og kompetent. Scenografien og det smukke lys. Men alligevel forlader man Jones og band lidt tom efter præcis halvanden time. Det er stramt tilrettelagt, kontrolleret og kedeligt. Faktisk virkede det også til, at Jones til tider kedede sig, og hendes ligegyldige henvendelser til publikum kunne bekræfte det. Den begejstrede fanskare blinkede dog ikke med øjnene af dette, hvilket måske gør det hele for nemt for den lille pige med fløjlsstemmen." Læs hele anmeldelsen her.


Billetsalget til koncerten begynder torsdag den 8. december klokken 10.

Varm op med "Carry On" fra albummet "Day Breaks":


 

 

ANNONCE