Nyhed

Tidligere udsendt soldat står bag ny festival med store danske navne

Blandt andre Sort Sol, Mads Langer og Magtens Korridorer vil spille på Engage Festival

Endnu en ny dansk festival vil se dagens lys i 2017. Navnet er Engage, og på plakaten står de store danske rock- og popnavne Sort Sol (billedet, der til foråret udgiver deres første regulære studiealbum i 16 år), Mads Langer, KrebsFalch, Dúné og Magtens Korridorer. Festivalen foregår lørdag den 27. maj på Refshaleøen i København, og forsalget åbner mandag den 5. december.

Det er en tidligere udsendt dansk soldat, Jeppe Michael Jensen, der er initiativtager til Engage.

– Vi er ualmindeligt stolte over at kunne præsentere nogle af de største navne på den danske musikscene til Engage. Det er en ny festival arrangeret af veteraner, der har været udsendt i krig. Musikmæssigt er der lidt for enhver smag for at vise den mangfoldighed vi, som festival gerne vil udstråle, siger Jeppe Michael Jensen.

Engage skal være med til at give anerkendelse til alle de veteraner, som findes i Danmark. Siden 1992 har omkring 40.000 danske soldater været på mission i udlandet. 

– Engage står på fire ben. Vi vil oplyse om det at være udsendt. Vi vil give hjemvendte veteraner et anerkendende skulderklap. Vi vil lave et fællesskab, hvor tidligere veteraner kan gå til koncert sammen, og andre kan være blandt de 500 frivillige til musikfesten. Og endelig vil vi gennem et eventuelt overskud støtte de mange veteranforeninger, som finder rundt i landet, siger Jeppe Michael Jensen.

Jeppe Michael Jensen har selv været udsendt til Bosnien i 1993. 21 år gammel blev han selv såret ved et angreb på sin nødhjælpskonvoj. Ved episoden mistede han tre kammerater.

– Med Engage vil vi give hele Danmark og mine veterankollegaer en fest. Vi vil vise, at veteraner har masser af energi og ressourcer, selvom det at være udsendt sætter sine spor. Ingen kommer hjem fra krig uden mén, og nogle udsendte bærer rundt på de skelsættende og barske oplevelser resten af deres liv. Efter en fest med de gamle kollegaer fandt jeg ud af, at mange af dem savner anerkendelse, og dét skal Engage være med til at give, siger Jeppe Michael Jensen.

 

ANNONCE