Nyhed

Amy Winehouse-dokumentar vinder Oscar

Dokumentaren om den britiske sangerindes tumultariske liv når nye højder

Filmen "Amy" vandt en Oscar-statuette for bedste dokumentarfilm ved nattens Oscar-show. Dokumentarfilmen om den britiske pop/soul-sangerinde Amy Winehouse er instrueret af Asif Kapadia, der tidligere har instrueret dokumentaren "Senna" om den brasilianske formel 1-racerkører.

Oscar-sejren var dog ikke specielt overraskende, da dokumentarfilmen tidligere har vundet prisen "Best Documentary" ved det britiske tv- og filmawardshow BAFTA. Derudover har filmen vundet et hav af priser som "Satellite Award" og "Producers Guild of America Award".

Ud over at dokumentaren skildrer sangerindens store stemme, har den også fokus på bagsiden af Amy Winehouse sangkarriere. En bagside, som var fyldt med narko og alkohol, som tog livet af sangerinden den 23. juli 2011, hvor hun døde af en alkoholforgiftning i en alder af 27 år.


Selvom filmen er en hyldest til den unge sangerinde, var det ikke alle tilskuere, der var glade for gårsdagens prisuddeling. Amy Winehouse s far Mitchell Winehouse har tidligere rast over filmskildringen af datterens turbulente liv. Ifølge Mitchell Winehouse er filmen et endimensional, misledende protræt af den unge sangerinde, som kun har til formål at udnytte sangerindens talent.

Mod denne kritik gik Asif Kapadias i forsvar. Ifølge den britiske filminstruktør har han lavet sit researcharbejde fyldestgørende. Filmen er baseret på baggrund af over hundrede interviews med familie, venner og pårørende til den unge sangerinde, for at lave en så autentisk skildring af sangerinden som overhovedet muligt. Se filmtraileren til dokumentaren her:


ANNONCE