Nyhed

Danmarksturné og nyt album fra Fastpoholmen

Det dansk/svenske band er klar med albummet Drömmer Du og tager på turné

Det dansk-svenske band Fastpoholmen udgiver den 19. februar albummet ''Drömmer Dü'' og tager i forbindelse med det på en danmarksturné.

Det nye album er inspillet i et midlertidigt og specialbygget studie under Det Ny Teater i København hen over sommeren 2015, og de 11 nye sange på pladen indeholder mange overraskende samples, lige fra fuglesang til lyden af brænde, der bliver stablet, køer og ringeklokker. Alt skal være hjemmesamplet og hjemmespillet.

Bandet, hvis forrige album vandt en DMA for bedste album i World-kategorien, har nu en udgivelse på trapperne, der bedst kan beskrives som et lydunivers, hvor Morricone-inspireret western møder smålandsk afroguitar.


Bandets seneste album, ''Andas In'' fra 2013, fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann, der gav Fastpoholmen disse ord med på vejen: Måske det er årsagen til, at Fastpoholmen i dette andet hug fremstår mere genrenedbrydende og fantasifulde end nogensinde, hvilket ikke siger så lidt hos et band, der traditionelt har sammenflettet så forskellige størrelser som folk, reggae og afropop uden den fjerneste tøven. "Skovreggae" er stadig en rammende betegnelse for bandet, der dog denne gang med imponerende smidig succes favner alt lige fra funk til punk, rock til jazz og elektronisk til klassisk

I forbindelse med albumudgivelsen kan du opleve Fastpoholmen live følgende datoer:

26. februar - Studenterhuset, Aarhus
4. marts - Studenterhuset, Aalborg
5. marts - Studenterhuset, Odense
26. marts - Pumpehuset, København


Billetter kan købes via bandets hjemmeside.

Lyt til Fastpoholmens nye single ''Ditt Ljus'' her:


ANNONCE