Nyhed

Dansk bluesband modtager Tysklands svar på Steppeulven

Thorbjørn Risager & The Black Tornado vinder hæder i kanslerriget og skal spille i landets største musikprogram

Blues som musikgenre er generelt ikke noget, der har vundet stort indpas i toppen af det danske musiklandskab. Ikke desto mindre har vi i Danmark udklækket en bluesmusiker, som besidder international kaliber i form af Thorbjørn Risager, der sammen med sin gruppe The Black Tornado har opnået international succes. Thorbjørn Risager & The Black Tornado har således modtaget Preis der Deutschen Schallplattenkritik – Jahrespeise, det tyske svar på Steppeulven, for deres album "Too Many Roads". Den tyske succes ser ud til at fortsætte for gruppen, da de til marts skal optræde i "Rockpalast", der er et af Tysklands mest prestigefyldte tv-programmer om musik.

Risager og co. har spillet sammen i over ti år, og siden 2010 har deres karriere taget fart i Tyskland, hvor de hvert år bliver booket til over 30 koncerter. Det er første gang nogensinde, at en dansk kunstner modtager Preis der Deutschen Schallplattenkritik, og hæderen er noget, bluesgruppen kan være stolte af - de snød blandt andet Kendrick Lamar, Keith Jarrett og D'Angelo for prisen.

Prisen bliver hvert år uddelt til 12 album inden for både pop/rock, klassisk og jazz, og blandt årets andre vindere kan nævnes den amerikanske indiegruppe Spoon og soul-duoen Cool Million, hvis ene medlem, producer Frank Ryle, i øvrigt også er dansk, og den anden, Rob Hardt, er tysker.


De tyske fornøjelser er imidlertid ikke stoppet endnu. Til marts får Risager sin tyske tv-debut, når han tilslutter sig en eksklusiv klub af danske navne, der har optrådt i musikprogrammet "Rockpalast". Tidligere har blandt andet Lukas Graham, Efterklang og Tim Christensen prydet de tyske tv-skærme, men nu får The Black Tornado altså også muligheden for at akkompagnere Risager.

Albummet "Too Many Roads", som Thorbjørn Risager & The Black Tornado modtog den tyske pris for, udkom tilbage i 2014, hvor det fik hele fem stjerner af GAFFAs Ivan rod, der kaldte albummet "en absolut tour de force udi bluesmusikkens landskab – en tour de force af næsten udanske dimensioner." Læs den fulde anmeldelse. Albummet er ligeledes det første blues/rock-album til nogensinde at modtage en Jahrespreis.

På lørdag den 23. januar uddeles den danske Steppeulv, hvor blandt andet Ulige Numre er nomineret til priserne. Se en liste over de nominerede her.


Lyt til "If You Wanna Leave" fra "Too Many Roads" her:

ANNONCE