Nyhed

Lågsus: ”Grøn Koncert er lig med livsglæde”

Vi har talt med dj-duoen alias Nicolas Kawamura og Pelle Peter Jensen

Hvis nogen ved, hvordan man sætter en fest i gang, er det Nicholas Kawamura (til venstre) og Pelle Peter Jensen – bedre kendt som dj-duoen Lågsus. For tredje år i træk står de for at forvandle festivalpladsen på Grøn Koncert til én stor fest, og i år får de kyndig hjælp fra ingen ringere end Citybois, Gilli og Emil Stabil.

Hvad var jeres første tanke, da I fandt ud af, at I skulle spille på Grøn Koncert?

Pelle: – Ultimativ lykke. Vi elsker at spille på Grøn Koncert, og det er en ære at være med for tredje gang.


Hvad forbinder I med Grøn Koncert?

Pelle: – Jeg forbinder Grøn Koncert med fest, glade mennesker, plads til alle, hits, nye kunstnere, gamle kunstnere – det bedste, som Danmark har at byde på musikalsk. Livsglæde!

Nicholas: – Jeg forbinder det med rigtig god stemning og nu også med gode minder.


Apropos gode minder, så var der noget med Kidd og nogle armprutter foran 15.000 mennesker i Næstved.

Pelle: – Det, der skete på Grøn Koncert i 2014, var, at vi jo blandt andet havde Kidd med. Da vi var nået til næstsidste stop på turnéen, så sagde han i tourbussen, at han havde fået en idé med at gøre noget, der aldrig var blevet gjort før på nogen scene foran så mange mennesker. Han havde tænkt meget over, hvad det skulle være. Han var så nået frem til, at det skulle være at spille en sang med armprutter. Altså det dér, hvor man indfører hånden i sin armhule og pumper op og ned med den ene arm. Vi fik det arrangeret – vi lånte mikrofonstativer af Mads Langer og fortalte det til de forskellige lydfolk. Så der var simpelthen en opstilling på scenen, der gjorde det muligt for Kidd på et tidspunkt at gå over og spille en solo. Og han spillede Maria I Like It Out Loud med Scooter, hvor han sagde ”lå-lå-lå-lålålålålå”, og så pruttede han – prut-prut-prut-prut – foran 15.000 mennesker i Næstved. 

Nicholas: – Jeg tror ikke, det er blevet gjort før. 


Pelle: – Eller siden.

Kan man forvente sig noget lignende med holdet i år?

Nicholas: – Det er svært at forestille sig, at det kan ske igen i år. Men! Man skal jo heller aldrig sige aldrig, for det er jo altså nogle festlige fyre, som vi har slæbt med om bord på karavanen i år. Så det er jo faktisk fuldstændig umuligt at spå om. Vi ville jo heller ikke dengang have sagt, "Kidd? Han kommer nok til at gøre noget, som aldrig er blevet gjort før!". Så det er svært.


Pelle: – Det er jo også det, der er ved Grøn Koncert. Der er så mange kunstnere med, så den ene dag var Lukas Graham jo også en surprise-gæst under vores show – uden at andre end Nicholas og jeg vidste det – og han kom ind og overraskede TopGunn. Man kan aldrig helt spå om det, og det er også det, der er så fedt ved Grøn Koncert ­– du får nogle koncertoplevelser, som du ikke får andre steder. Og vi har da inviteret folk med på Grøn Koncert ud fra, om de er sjove eller festlige. For hvis de bare stod og kiggede ned i gulvet, så ville vi aldrig invitere dem med. Så forvent alt! 

Hvad håber I så folk tager med sig, når I ligesom har sat dem i gang? Hvad tager de med sig til de andre koncerter?

Nicholas: – Det er jo ret nye navne, som vi har med os, så jeg håber, at der er mange, der er blevet overbevist, og at de tager den dér gode følelse af at have fået noget godt nyt med sig videre. 


Pelle: – Ja, og så er de måske også blevet blødt lidt op. Så når de står til næste koncert, er de ikke så bange for at synge med eller klappe i takt, fordi vi forhåbentlig lige har smadret deres tabuer i forhold til dét.

Hvad tror I bliver det bedste minde fra Grøn Koncert?

Pelle: – At gå af i scenen i København og vide, at man har spillet otte sindssyge koncerter.


Grøn Koncert begynder i Kolding torsdag den 21. juli og fortsætter landet rundt, til karavanen slutter i Valbyparken 31. juli. Se hele turnéplanen her.

ANNONCE