Nyhed

Britiske musikere reagerer på Brexit

Der er tilsyneladende bred enighed blandt den musikalske elite om, at det er en fejltagelse at forlade EU

Storbritannien forlader EU. Det blev afgjort ved torsdagens folkevalg. 

Efterfølgende faldt det engelske pund til den laveste kurs i 31 år og syntes at bekræfte, hvad mange EU-tilhængere frygter, nemlig at fremtidsudsigterne for Storbritannien ser lettere dystre ud.

Valgchokket er da også endelig sunket ind i en lang række engelske musikere, som flittigt melder deres mening ud på Twitter og til festivalerne. Og der er temmelig stor enighed blandt den musikalske elite om, at det er en fejltagelse at melde sig ud af EU.

"Demokratiet har ikke hjulpet os, fordi det var dårligt informeret," fastslog Damon Albarn (billedet) fra scenen på Glastonbury, hvor også det britiske band Bastille ændrede i teksten til deres hit "Pompeii" under deres optræden ("And the pound kept tumbling down on the weekend that we love.")

Både Thom Yorke (Radiohead) og Jarvis Cocker (Pulp) plæderer for en omstemning. De har begge gjort opmærksomme på en underskriftsindsamling, der har til formål at tage hensyn til fordelingen af stemmer. Valgresultatet endte på, at 52% ønskede at forlade EU, mens 48% ville blive, og ideen er, at hvis stemmerne for at forlade EU er under 60%, bør det automatisk betyde en ny tur til valgurnerne.

Zayn Malik opfordrer det engelske folk til at stå sammen efter valget. "Det er trist at se et samfund være så fragmenteret særligt i forhold til regioner, generationer og klasse. Vi er nødt til at stå sammen for at få tingene til at fungere," skriver han på Twitter.

Her er en række reaktioner fra andre britiske musikere: 

ANNONCE