Nyhed

Jacob Bellens: ”Roskilde Festival har været en del af min dannelse”

GAFFA har talt med Jacob Bellens før koncerten fredag

Hvilken stemning vil du gerne skabe hos Roskilde-publikummet fredag klokken 15 på Avalon-scenen?

– Jeg tænker ikke så meget over sådan noget. Måske en lidt uhøjtidelig stemning. Men mest håber jeg bare, at folk lytter og får en god oplevelse. Og at de synes, at tiden er godt tilbragt. Jeg glæder mig meget til at spille.

Hvad betyder det for dig at spille på Roskilde Festival?


– For os der er vokset op i Danmark, er Roskilde Festival jo sådan en ting. Man har også ligget der selv i telt, da man var yngre. På den måde er det på en eller anden måde altid anderledes at spille her end man alle mulige andre steder. Jeg kan enormt godt lide at spille på Roskilde Festival. Det har altid været en fed festival.

– Jeg når nok ikke selv til at høre så mange koncerter, men jeg skal lige ud og gå en tur hen over pladsen, spise et eller andet gadekøkkenagtigt og høre lidt musik. Stemningen betyder næsten mere end koncerterne. Det er den der stemning af at være der sammen med alle de andre mange tusinde mennesker. At der er så mange ligesindede musikelskere samlet på ét sted. Der var i hvert fald sådan, jeg havde det, da jeg var yngre. Jeg var der ret fast, fra jeg var 16 år og indtil jeg var oppe i 20’erne. Så begyndte jeg at falde lidt fra, men jeg har været meget begejstret for det. Jeg har heller ikke afskrevet at komme der igen som gæst. Det er et sted, der kan rumme alle aldersgrupper. Der er folk, der har været med fra starten, og der kommer hele tiden nye 15-årige til. Jeg kunne sagtens finde på at tage af sted som gæst igen.

– Faktisk ser det som en del af min dannelse som ungt menneske at komme derned og få blæst hjernen lidt ud og møde alle mulige random typer. Der er noget smukt over det. Jeg har rigtig mange gode oplevelser fra Roskilde Festival. Eller i virkeligheden er det nærmere summen af små oplevelser, der har gjort det til noget særligt. Sådan noget med at rende rundt og være vågen på tredjedagen og helt über-lykkelig. Og at være oppe og se solopgangen. Det er helt klart en fin ting. Det er også noget af det, der gør det sjovt at spille der. Man ved, at mange af dem man spiller for er midt i det lige nu.


Hvad har det betydet for udtrykket på din seneste soloplade, "Polyester Skin", at den er produceret af Kasper Bjørke?

– Den lyder meget af Kasper. Mange af de æstetiske valg er Kaspers. Jeg er lidt mere grovsmeden, der tænker i form og komposition. Jeg er arkitekten bag bygningen, han maler den og gør den fin, så det er meget Kaspers finish. Men det er jo noget, vi har lavet sammen. Så det er lyden af os to, når vi går sammen. 

Hvad er det næste, vi kan vente fra din hånd?


– Jeg er altid i gang med en plade. Det ligger nogle demoer, en pulje på en 15-16 numre, som jeg regner med at koge ned til en plade. Men jeg ved endnu ikke helt, hvad jeg gør rent produktionsmæssigt. Jeg snuser lidt rundt og ser, hvem det kunne være sjovt at arbejde sammen med denne gang. Og det kan også være, det ender med at blive udgivet i mindre bider, som en ep eller som løbende numre. Det bliver nok først næste år.

Hvad har været din egen største koncertoplevelse?

– Jeg kommer til at tænke på en tur, vi havde med Murder, hvor vi var rundt med Tindersticks i Europa. Det var ret lang tid, hvor vi kørte rundt med dem og åbnede for deres shows. Det var en af de første længere turnéer vi var på, og vi lærte en hel masse om det at spille live.


Det er sjældent jeg selv går til koncerter. Men når jeg gør det, er det ofte noget dansk hiphop. Det er også tilpas langt væk fra min egen musik. Jeg kan godt lide at følge med i, hvad der sker med YouTube-hiphopperne, de der små kids, der laver et eller andet og lægger det op. Der er selvfølgelig nogle ting i mellem, der ikke er så fuldendte, men nogle gange er der noget mega godt.

Hvad vil du anbefale publikum at høre på årets Roskilde Festival?

– Skal man ikke bare over og høre MØ? Hvis jeg var der lørdag, ville jeg helt klart høre MØ. Hun er jo blevet kæmpestor, men de ting hun laver er også mega fede.


Jacob Bellens spiller fredag på Avalon kl. 15.00.

 

 


 

ANNONCE