Nyhed

Se hallucinerende musikvideo fra den danske drømme-rock-duo Jørck

Den anmelderroste duo er klar med en forførende billedside til sangen "No Center"

I januar 2016 udgav den danske drømmerock-duo Jørck deres tredje udgivelse Black Sun. Fra denne udgivelse er de nu klar til at udgive deres tredje single No Center med tilhørende musikvideo. Se videoen nedenfor.

No Center handler med bandets egne ord om et sammenbrud på de historier, som vi fortæller om os selv. Det er erkendelsen af, at mennesket ikke har nogen kerne og ingen sammenhængende identitet. No Center udtrykker en postmoderne angst. Det er et mareridtsbillede af tusindvis af ansigter og historier, som blender sammen og kører rundt og rundt, til man til sidst ikke kan kende sig selv fra mængden. “You see so many faces. You try to find your own among them all ... You find no center. Among them all.”

Visuelt er denne følelse fortolket af filmskaber Daniel Buchwald i et dystert, sort og hvidt univers, som med simple virkemidler skaber et urofremkaldende, hallucinerende og kalejdoskopisk univers. Et ansigt bliver til flere ansigter. En person bliver splittet i mange. Personer smelter sammen. Stemmer synger, men man ved ikke helt, hvor de kommer fra. Torben Guldager, som udgør den ene halvdel af Jørck, fremstår eksempelvis som ejer af den mandlige vokal i videoen, men i virkeligheden tilhører stemmen Dragut Lugalzagosi fra The Great Dictators.  

Jørck er fusionen af en melankolsk vokal og atmosfæriske svævende guitarriffs. Den danske duo bestående af sangerinde Trine Jørck og guitarist Torben Guldager har siden 2011 skrevet, indspillet og udgivet en række sange med referencer til kunstnere som Mazzy Star, Cat Power og Portishead. Gruppen har udgivet to album og en ep. Det seneste album Black Sun fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen, der blandt andet skrev:

"Et cigarettilrøget mørkt rum, en barstol på en lille scene i hjørnet, en klagende guitar og en rocket, vibratofyldt vokal. 

Sådan kunne man forestille sig duoen Jørck indtage virkeligheden eller rettere: Tage virkeligheden ind. 

For teksterne svæver et hævet sted imellem iagttagelse af eksistenser og pointer om livet, og hendes fantastiske stemme er betagende. Sådan lidt Mazzy Star-inspireret." Læs hele anmeldelsen her.

 

 

 

ANNONCE