Nyhed

Kløften Festival fuldender festivalplakaten med ni nye navne

Festivalen byder Go Go Berlin, Povl Dissing, Stepp 2 med flere velkommen til Sankt Hans-bålet

Det er ikke kun Sankt Hans-heksen, som Kløften Festival sætter fut i. Med ni nye koncertnavne og et fuldendt festivalprogram er Kløften Festival klar til Sankt Hans med et alsidigt musikalsk program. Kløften Festival rummer i alt 49 forskellige koncerter og finder sted fra den 23.-25. juni ved parken Kløften i Haderslev.

De ni nye navne til festivalplakaten er: Go Go Berlin, Povl Dissing, Hverdagens Helte, Tom Donovan, Girls in Airports, Casper & de venlige venner, Stepp 2, og Ana Egge & the Sentimentals samt Slesvigske Musikkorps (SMUK).

Det samlede program er som følger:

Torsdag: Kim Larsen, Lars Lilholt, Dicte, Billy Cross.

Fredag: Krebs & Falch, Gnags, Lis Sørensen, Saybia, Turboweekend, Never the Bride, Go Go Berlin, Queen Machine, Baal, Italobrothers, Page Four, Mathilde Falch, Electric Guitars, Martin Jensen, Ester Brohus, Jonah Blacksmith, Girls in Airports, Ana Egge & the sentimentals og Stepp 2.

Lørdag: D-A-D, 10CC, Stine Bramsen, Beth Hart, Johnny Madsen, Danser med Drenge, Bikstok, Slesvigske Musikkorps, Dissing m. band, Velvet Volume, Hit med 80'erne, Maja og de sarte Sjæle, Saveus, Gilli, Toomanylefthands, Blaue Blume, The Blue Van, Pligten Kalder, Phlake, Jimilian, Hasan Shah, Hverdagens Helte, Casper & de venlige venner, Tom Donovan og Mellemblond.

Find billetter via GAFFA.dk/festivalguide

Mere om de nye tilføjelser:

Go Go Berlin

De danske rockdrenge med Christian Vium som frontmand får rocktonerne til at flyde i den sønderjyske sommerbrise. Go Go Berlin er et dansk rockband med et internationalt snit, som har været på turné i Tyskland, Frankrig, USA, Kina såvel som Indien. Lige nu holder rockdrengene en mindre kunstpause fra de danske scener for at skrive ny musik. Men til sommer er de booket til flere danske festivaler, hvoraf Kløften Festival er et af dem.

Med sig bagagen har rockbandet to studiealbums "New Gold" og "Electric Lives". Bandet er kendt for sine spektakulære hæsblæsende liveshows, som på Magasinet i Odense kastede en femstjernet anmeldelse fra sig.

Dissing m. band. Povl Dissing er nok det nærmeste, man kan komme den nationale stemme. 

Der er løbet meget vand igennem åen, siden Dissing begyndte at optræde i 1960'erne og dengang måtte have en bodyguard med på job – af frygt for at få øretæver af publikum, som troede, at han tog pis på det nationale arvesølv, når han fortolkede gamle danske sange som "Lille Anna" og "Gi' mig en hest, mor." Til sommer er Dissing klar til at lade sine viser ramme det sønderjydske, når han gæster Kløften Festival. 

Slesvigske Musikkorps (SMUK). Lurer tømmermændene, så behøver du hverken ty til vidunderdrikke eller smertestilende medicin. Stil dig i stedet foran den store scene klokken 12 lørdag middag. Her kan du nemlig opleve SMUK med en solist blæse masser af gode rytmer og højt humør ud over scenekanten. Solisten er endnu ikke fastsat, men vil senere blive offentliggjort.

Hverdagens Helte. Tre stærke stemmer, tre garvede musikere, tre voksne mænd med hver deres bagage i livet. Til sammen danner dette rammen om et nyt, unikt musikalsk foretagende med rødder i det aarhusianske ved navn Hverdagens Helte.

Bag Hverdagens Helte står Kim Munk og Mads Tønder, som også er at finde i The Broken Beats, og Søren Zahle, der blandt andet også gør sig som guitarist for Peter Sommer. Nu har de tre slået pjalterne sammen med nærværende dansksproget musik.

Girls in Airports

Girls in Airports' musikalske profil består af en mangfoldig blanding af jazz, indie og folkemusik. Tre albumudgivelser og medrivende koncerter har på kort tid slået gruppens navn fast på musikscenen både herhjemme og i udlandet. Siden 2010 har de turneret i både Brasilien, USA, Europa og Kina. Bandets fjerde udgivelse, "Fables", udkom den 18. september 2015 på det britiske pladeselskab Editon Records. "Fables" er kulminationen på fem års sammenspil, turnéer over hele verden og tre udgivelser på eget selskab.

Stepp 2

Den legendariske trommeslager Preben Devantier fra Steppeulvene præsenterer sammen med sit band nye og gamle Steppeulve-numre krydret med anekdoter fra det turbulente 60'er miljø, hvori kultpladen "Hip" blev skabt. Med Stepp 2 på scenen vil man til Kløften Festival kunne opleve tressernostalagien svæve ud over parken, når toner fra Steppeulvene rammer Sønderjylland.  

Ana Egge & the sentimentals

Ana Egge fra Brooklyn i New York leder tankerne hen på Bonnie Raitts stemme og slideguitar og Elvis Costellos aristokratiske punkattitude.  I juni og juli 2016 er hun på turné med danske The Sentimentals, der har M.C. Hansen på guitar, Nikolaj Wolf på bas og Jacob Chano på trommer. Turnéen bringer dem rundt i Danmark, Tyskland og USA. 

Casper & de venlige venner

Casper & de Venlige Venner spiller upolitisk, korrekte børnesange – også for det kønsmodne publikum. Orkestrets mål er udbredelse af den gode karma, dyrkelse og styrkelse af det universelle infantilunivers samt vækkelse af voksenverdenens barnesind fra vågeblusset.

Tom Donovan

Entertaineren Tom Donovan har gennem mange optrædener skabt sig et publikum i både Danmark og Norge. En velkommen kunstner, som kan findes i store koncerthuse, på festivaller, til byfester såvel som i små værtshuse. I mange år har han spillet i omegnen af 160 koncerter om året.

ANNONCE