Nyhed

Min playliste: Det lytter Benal til lige nu

Producer Albert fra den meget roste hiphop-duo har lavet en playliste til glæde for GAFFAs læsere

Hiphop-duoen Benal alias rapper Benjamin og producer Albert har fået masser af anmelderroser for deres nyligt udsendte debutalbum, "Nu". I den anledning af vi bedt halvdelen af duoen, Albert (til højre på foto), om at lave en playliste med 10 sange, han lytter til lige nu, til glæde for GAFFAs læsere. Hør playlisten nedenfor.

Læs også et længere interview med Benal i GAFFAs artikelsektion

Rangleklods - Broke


Desværre ikke en gruppe, jeg har fået dyrket nok. Fantastisk behersket og gennemført produceret popmusik med tilhørende sexet mandevokal. Jeg elsker det sparsomme saxofonsample. Det er vigtigt med humor i musikken.

Sevdaliza - That Other Girl

Forfriskende take på den 808-inspirerede lyd, der florerer i øjeblikket. Meget "classy" og enkelt skruet sammen. Dynamikken i produktionen er helt overlegen. Stort og småt på samme tid.


Jacob Bellens - Champion Sounds

Jeg er fuldstændig smaskforelsket i Jacobs vokal. Sådan er det bare. Man skal lige huske at lytte til hans nye album, men jeg vender alligevel altid tilbage til det her nummer. Akkordrundgangen får mig til at tænke på "The Roots - The Seed", hvilket bare gør det hele endnu mere charmerende. 

Tom Vek - Someone Loves You


Uha, jeg lyttede meget til Tom Vek der midt i 00'erne. De larmende kælderproduktioner i popoutfit og den henslængte, "ligeglade" vokal gør det stadig for mig. Han minder mig om tidlig og skramlet udgave af Beck. Evigt ung. Den sørgmodige og opportunistiske stemning er lige i skabet.

Miike Snow - Vase

Ikke nær så radiovenlig som numrene fra deres første plade. Det er "klassisk" popmusik 2.0, hvor referencerne er brudt op og samlet igen på en ny måde. Som altid er vellyden helt i top.


Katy B, Four Tet, Floating Points - Calm Down

Tre tunge spillere fra engelske klubscene er samlet på det her sløve house-track – i den dybere ende. Dejligt at høre både Four Tet og Floating Points en smule ude af deres element. Det er lidt lettere tilgængeligt end normalt. Katy B er ikke nogen gudsbenådet teknisk sangerinde, men hiver den hjem på charme og sjæl.

R. Kelly – Poetic Sex


Jamen, der er ikke så meget at sige. Titlen siger det meste. Kongen af slesk, poleret r&b brækker det ned. Som så ofte handler det om hans fortrinlige evner udi kønslig omgang og store kærlighed til det modsatte køn. 

The Bug feat. Inga Copeland - The Fall

Det skal høres højt. Meget højt. Den svært gode og enkle basgang er ALT, og det hele ender i fantastisk smuk kaos og larm. The Bug har alle dage haft den vildeste lyd. 


Abra - Roses

Så pissehamrende charmerende lille house-track. Både vokal og produktion er skønt, naivt upoleret. Jeg er forelsket i det fine omkvæd. Det hele lyder som noget, der blev udgivet for 20 år siden.

The New Spring - Song for Ana Mendieta 


Ligesom Rangleklods udgives The New Spring på danske&nbsp Tambourhinoceros. Dog uden sammenligning i lyden. Men det kendetegner pladeselskabet meget godt. Det er svært for mig at sætte ord på det her nummer, men jeg har uden tvivl et forhold til det. Listen slutter med at stirre ud ad vinduet i et mylder af tanker om en pige, der var engang.

Læs også et længere interview med Benal i GAFFAs artikelsektion


ANNONCE