Nyhed

Video: Kom på musikalsk løbetur med Von Dü

Von Dü skyder Danmarksturné igang med tempofyldt musikvideo

Det danske reggae/dancehall/ska-band Von Düs sang "Bankende Hjerter" har nu fået en billedside. I dag udkommer musikvideoen til ska-hittet "Bankende Hjerter" fra det af GAFFA femstjerne-anmeldte album af samme titel. (Læs GAFFAs anmeldelse her)

I videoen ses forsangeren Morten Nygaard løbende ned ad Københavns gader iført røde Adidas-bukser og et gult pandebånd. Med en eksploderende high speed-funktion på klippebordet er der fart over feltet, når sangeren løber i musikvideoen. Biler, huse ja selv bandmedlemmer i Christianiacykler suser forbi, mens de friske reggaetoner omfavner videoens pulserende visuelle side.  

"Bankende hjerter" handler om takling af modgang på livets landevej. Ifølge forsangeren kan man gå to veje:  

"Man kan lade modgangen diktere dagsordenen, eller man kan holde humøret højt og kæmpe sig igennem det. Sangen er ment som en slags motivation til os selv, i de situationer, hvor vi synes, det hele virker lidt meningsløst og op-ad-bakke-agtigt. Så hvis stien den er lang, og fyldt med torne, tager du lange bukser på og løber hurtigt," forklarer forsanger Morten Nygaard.

Musikvideoen er optaget en sensommermorgen på Nørrebrogade. Stedet, hvor Von Dü også har sit musikstudie. Videoen er instrueret af Tonni Zinck, der tidligere har instrueret musikvideoen til bandets single "Genstart".

Musikvideoen handler om at leve livet, uden at tænke for meget over tingene. Som den løbende Morten Nygaard illustrerer i videoen handler det om at fortsætte derudad uden at stoppe op at se tilbage. Ifølge bandet er en tendens til, at man som musiker skal have det helt rigtige image for at kunne bane igennem:

"Musikindustrien bygger for meget på at sælge en livsstil eller et brand – og mange kunstnere er for eksempel sponsoreret i hoved og røv. Der vil vi gerne stikke en kæp i hjulet. God musik behøver ikke handle om trendiness. Derfor er vi helt ærlige og nede på jorden i videoen: Ingen make-up-artister, ingen stylister, ingen trendy frisurer – bare rendyrket fremdrift."

Ud over det nyt album "Bankende Hjerter" har Von Dü arbejdet på et større velgørenhedsprojekt, som de donerer over 40.000 kr til velgørenhed. Gennem tre velgørenhedskoncerter i København har bandet samlet 56.375 kroner ind, som ubeskåret til Mellemfolkeligt Samvirke, Nødhjælpens Ungdom og Klimabevægelsen Danmark. Men Von Dü snyder ikke sine fans fra provinsen og andre steder for en koncertoplevelse.

Med singlen "Bankende Hjerter" er Von Dü-fyrene klar med en omfattende Danmarksturné, hvor bandet gæster 11 byer i Danmark herunder Lyngby, Svendborg, Vordingborg, Ringsted, Sønderborg, Silkeborg, Aalborg, Herning, Randers, Esbjerg og Odense. GAFFA overværede en Von Dü koncert, da bandet gæstede VoxHall i Århus, hvilket resulterede i en femstjernet anmeldelse samt følgende ord:

"Der er sådan en kraft i musikken, at man simpelthen tvinges til at bevæge sig, og det kan mærkes på publikum. Der var ikke et stillestående ben i dansehallen."

I morgen kan du kridte danseskoene til Von Düs koncerter, da bandet skyder deres Danmarksturné i gang på Templet i Lyngby.

Turnéplanen ser ud som følger:

11.03 Templet, Lyngby
12.03 Kammerateriet, Svendborg
18.03 Stars, Vordingborg
19.03 Metro, Ringsted
31.03 Sønderborghus, Sønderborg
01.04 Kedelhuset/Rampelys, Silkeborg
02.04 Studenterhuset, Aalborg
15.04 Fermaten, Herning
23.04 Von Hatten, Randers
29.04 Huset, Esbjerg
30.04 Studenterhuset, Odense

Find billetter via GAFFA Live

 

 

 

Er benene blevet lidt stive i forårskulden, så varm op med musikvideoen til Von Düs single "Bankende Hjerter"

ANNONCE