Nyhed

Deep Purple bekræfter albumudgivelse i 2017

Gruppen har løftet sløret for albumtitlen via en ny teaser-trailer.

Mange var af den opfattelse, at rockveteranerne Deep Purple havde udgivet deres sidste studiealbum i 2013, men siden september har gruppen sparsomt delt ud af oplysninger vedrørende en ny plade. Nu er der nyt i sagen.

I løbet af weekenden offentliggjorde Deep Purple en teaser-video via pladeselskabet earMusic. Videoen indledes med flygtige klip af bandet i indspilningsstudiet og ordene "Mine damer og herrer, lad os lave et rock-album!". Den præcise udgivelsesdato afsløres ikke, men albummet vil med sikkerhed udgives i løbet af 2017. Gruppen kunne også løfte sløret for titlen, "Infinite". Pladen bliver indspillet i Nashville med den canadiske producer Bob Ezrin, som tidligere har arbejdet med navne som Pink Floyd, Alice Cooper og Kiss.

Der har gennem tiden udfoldet sig mange diskussioner om, hvilken besætning i Deep Purple der er den "rigtige". På nuværende tidspunkt består gruppen af Ian Gillan (vokal), Steve Morse (guitar), Don Airey (keyboard), Roger Glover (bas) og Ian Paice (trommer, percussion).


I et interview fra september fortalte Ian Gillan om gruppens sangskrivsningsproces:

"Deep Purple er anderledes end andet sangskrivning, som jeg laver med andre. Deep Purple er primært et instrumentalt band, og rutinen er, at vi booker tid i studiet, og de andre gutter i bandet kommer ind omkring middag. De starter med at jamme og arbejder indtil klokken 18. Vi tager en pause klokken 15 for at få en kop te, og det gør vi så hver dag", fortæller han til Antihero og fortsætter: 

"Derefter fokuserer vi på at lave arrangementer og udvikle sangene. Når det hele så er lagt væk, begynder jeg at tænke på teksten og melodien. Der er ingen grund til at gøre det før, da sangene bliver revet fra hinanden hver dag, fordi alting ændrer sig fra dag til dag. Der er ingen mangel på emner at skrive om. Der giver ikke mening at forsøge at skabe en melodi eller noget, som vil ændre sig i løbet af et par timer. Det er sådan, det fungerer med Purple. Det her er primært et instrumentalt band. Jeg klatrer bare med om bord og skriver teksten løbende."


Gillan meddeler også, at gruppen som sædvanlig vil turnere i to år, efter at albummet har set dagens lys. Han understreger, at han føler sig mere end klar til at turnere igen.

Det kommende album bliver gruppens 20. plade og følger op på 2013-udgivelsen "Now What?!". Sidstnævnte modtog i sin tid fire stjerner af GAFFAs anmelder Henrik Friis, som blandt andet betegnede pladen som ”måske karrierens sidste studiealbum fra veteranerne”, hvilket – heldigvis – ikke holdt stik.

Herunder kan du se den nye teaser-trailer:

ANNONCE