Nyhed

Lowly til 60 Minutes Festival

Den aarhusianske indiepop-gruppe kan opleves med stort symfoniorkester

Den 10. februar kan du høre indiepopgruppen Lowly til Copenhagen Phils 60 Minutes Festival i Konservatoriets Koncertsal i København. Klassisk og rytmisk musik vil blive kombineret til helt nye udtryk.

60 Minutes Festival er skabt af symfoniorkestret Copenhagen Phil. Det er en festival, hvor klassisk og rytmisk musik smelter sammen. Festivalen varer i fire dage, hvor Copenhagen Phil hver dag vil spille med et nyt band. Tidligere er Mew og When Saints Go Machine blevet offentliggjort. Det fjerde og sidste navn annonceres senere.

Den tre år gamle gruppe Lowly er et aarhusiansk upcoming band, der spiller både støjende og skrøbelig indiepop. Gruppen består af de to sangere Nanna Schannong og Soffie Viemose, Thomas Lund på bas, Kasper Staub på keyboard og Steffen Lundtoft på trommer.

Lowly fik for alvor opmærksomhed, da de spillede til Spot Festival i 2015 og blev opdaget og skrev kontrakt med det britiske pladeselskab Bella Union, der også udgiver markante navne som Beach House, Father John Misty og John Grant og har udsendt andre danske bands som The Kissaway Trail, Our Broken Garden og Treefight for Sunlight. Koncerten er en præsentation af gruppen første fuldlængdealbum "Heba", der udkommer på koncertdagen 10. februar.

Lowly udtaler selv: "60 Minutes-koncerten er en fantastisk mulighed for os for at skabe en ny lyd og undersøge vores sange og deres potentiale yderligere. Vi synes, sangene kalder på dette projekt på grund af musikkens mange lag og farver – i et ligeværdigt møde mellem os og orkestret i stedet for blot de klassiske musikere som akkompagnement.”

Lowlys første udgivelse er ep'en "Sink Way Into Me" fra efteråret 2015. GAFFAs anmelder Christian Voldborg Andersen tildelte ep'en og skrev blandt andet: "Det unge aarhusianske bands nye ep 'Sink Way Into Me' indeholder fire skarpskårne og velproducerede popnumre, der tegner et overvejende lovende billede af bandets musikalske identitet og kunstneriske referenceunivers." Læs hele anmeldelsen her.

I februar fandt den første 60 Minutes-festival sted. GAFFA anmeldte tre af de fire koncerter, der alle fik fem ud af seks stjerner. Om koncerten med Broken Twin skrev Ivan Rod blandt andet: "Broken Twin, de 25 musikere, dirigenten og det meget aktivt lyttende publikum formåede i koncertsalen sammen at skabe fundamentet for en storslået oplevelse med højdepunkter i numre som Glimpse of a Time, Sun Has Gone og No Darkness." Læs hele anmeldelsen her.

Billetsalget er i gang.

Se Lowlys seneste musikvideo, "Deer Eyes":

 

ANNONCE