Nyhed

Thomas Troelsen løb med aftenens hovedpris ved DPA

Foreningen for danske sangskrivere og komponister afholdt søndag aften et awardshow som en hyldest til branchefolkene.

Søndag aften blev det årlige DPA-show afholdt, og de eftertragtede priser til landets sangskrivere og komponister skulle uddeles. 

En af hovedpriserne var, for andet år i træk, prisen som årets kommercielle musikskaber. Sidste år, og altså første gang denne pris blev uddelt, blev den vundet af produceren Soulshock. I år blev prisen vundet af Thomas Troelsen. Troelsen har blandt andet skrevet musik til Justin Bieber, har samarbejdet med Tiësto og produceret Junior Seniors store internationale hit "Move Your Feet" fra 2002. I talen til Thomas Troelsen sagde formand for DPA, Niels Mosumgaard, at "Årets prismodtager er på sin helt egen måde en rollemodel i branchen og for nye talenter, der kommer til, er han et eksempel på, hvad det kræver. Han er i superligaen og skaber musik, som er en del af vores livshistorie". 

Til showet blev der også uddelt Vækstlagsprisen, der i år gik til debutanten Emilie Ramirez, der tidligere i år udgav sin debut-ep "Grandma Said". Om netop denne pris sagde DPAs bestyrelsesmedlem: "Modtager af DPA’s vækstlagspris har med få, men insisterende numre betaget musikverdenen. Hun har allerede spillet Roskilde Festival, Spot Festival, samt en række udenlandske showcases. DPA tror på, at hendes talent og arbejdsomhed vil føre hende helt op blandt stjernerne". 


På aftenen blev der også uddelt priser til en række sangskrivere for deres indsats – både for den musik og tekst, de har skabt, men i høj grad også for deres indsats overfor kollegaer i branchen og generøsitet, når det kommer til at dele netværk og give sparring. Årets påskønnelsespriser fra DPA gik til: Cutfather, Frederik Thaae og Carsten Lindberg, Freja Kirk og James Rasmussen. 

 

I klippet herunder kan du høre Justin Biebers "Company" fra 2016-albummet "Purpose", der blandt andet er skrevet af prisvinderen Thomas Troelsen: 

ANNONCE