Nyhed

13 uhyggelige Halloween-sange

GAFFA giver dig 13 uhyggeligt gode bud på, hvordan du kan fejre Halloween i musikkens tegn.

Det er Halloween i aften – eller Allehelgensaften, som det hedder på dansk. En aften, der forbindes med uhygge, gys og slik i lange baner. Men hvad skal man høre, når man er hoppet i dracula- eller klovnekostumet?

GAFFA giver dig her 13 mere eller mindre uhyggelige sange, der kan peppe din Halloween-aften op.

Nick Cave & The Bad Seeds – Where The Wild Roses Grow


Ved første lyt lyder sangen ikke umiddelbart som en uhyggelig sang. Men lytter man til teksten, går det op for én, at sangen handler om en mand, der slår sin date ihjel. Sangen er en duet mellem Nick Cave og Kylie Minogue, og i musikvideoen ligger Kylie Minogue død i vandkanten.

The Cure – Lullaby


”The spiderman is having me for dinner to night” hvisker Robert Smith nærmest ud, mens han er dækket af tungt spindelvæv. Selvom sangen er blevet bredt fortolket som en allegori for stofmisbrug, handler sangen også helt bogstaveligt om at blive spist af en kæmpe edderkop.

Black Sabbath – Black Sabbath


Den er engang blevet beskrevet som det ondeste track af Judas Priest-medlemmet Rob Halford. Black Sabbaths selvbetitlede sang var med til at lancere heavy metal som en ny skummel undregenre til hård rock i 1970. Sangen handler om, at Satan slutter sig til menneskeheden. Pænt uhyggeligt, ikke?

The Beatles – Revolution 9


Sangen er nok The Beatles’ mest eksperimenterende nummer, og med en længde på over otte minutter er det også den længste sang, de nogensinde har udgivet. ”Revolution 9” inspirerede den morderiske kultleder Charles Manson, der stod bag en række mord i Californien i 1969. 

Pink Floyd – On The Run


Hvis man leder efter uhygge, så er Pink Floyds “On The Run” et godt bud. Nummeret stammer fra ”The Dark Side Of The Moon” og er med sin uhyggelig latter og industrielle propellyde det perfekte soundtrack til ethvert mareridt.

Kanye West – Monster


Hvad får man, hvis man mikser Kanye West, Jay Z, Rick Ross og Bon Iver? En uhyggelig lækker cocktail og et monsterhit. Det er måske ikke den mest skræmmende sang på listen, men der er til gengæld tunge beats og monster-referencer for alle pengene.

Alice Cooper – The Ballad of Dwight Fry


Skræmmende og foruroligende kan man til gengæld kalde den næste sang på listen. ”The Ballad of Dwight Fry” er fortalt ud fra en psykisk syg mands perspektiv, der sidder fanget på et sinssygshospital. I sangen skriger Alice Cooper desperat ”Jeg må ud herfra!”, hvilket gør sangen meget mere uhyggelig.

Kate Bush – Waking The Witch


Det er egentlig ikke teksten, der gør ”Waking The Witch” fra mesterværket "Hounds of Love" skræmmende. I stedet er det den dæmoniske vokal, der krydrer sangen med uhygge fra sangens markante stemningsskift 1 minut og 26 sekunder inde.

Pink Floyd – Is There Anybody Out There?


Næsten alle, der enten har hørt eller set Pink Floyds ”The Wall”, vil få kuldegysninger og ondt i maven, når de hører ”Is There Anybody Out There?”. I ”The Wall” går hovedpersonen fortvivlet hen langs den store mur og kravler hallucinerende rundt på sit stuegulv.

Suicide – Frankie Teardrop


I Suicides sang følger man den 20-årige Frankie fra hans arbejde på fabrikken og til hans hjem, hvor han myrder sin kone, sit barn og sig selv. Sangen bliver ekstra uhyggelige, da forsanger Alan Vega skriger under mordseancen. Vega døde i øvrigt i juli, 78 år gammel.

The Rolling Stones - Sympathy for The Devil


I den mere humoristiske ende af listen finder vi The Rolling Stones’ præsentation af Satan. Men selvom sangen er munter, kommer der alligevel et par samfundskritiske stikpiller undervejs. I sangen bliver Djævlen beskrevet som en rig Wall Street-type, der har sin egen agenda for verden.

The Doors - The End


I sangen har Jim Morrison og Co. forvandlet en græsk tragedie til et ondt psykedelisk trip. "The End" er en fortolkning af Ødipus-historien, og i sidste halvdel af sangen truer fortælleren med at dræbe sin far og have sex med sin mor.

Michael Jackson – Thriller


Ingen Halloween-liste uden Michael Jacksons klassisker ”Thriller”. I musikvideoen jager en zombie-MJ sin kæreste gennem en kirkegård og danser ”Thriller-dansen”. Den ikoniske musikvideoen gør sangen til must på enhver Halloween-playliste.

ANNONCE