Nyhed

Følg Murs' forsøg på at slå Guinness-rekorden for verdens længste rap

Rapperen har planlagt en 26 timers lang maraton-rap

L.A.-rapperen Murs vil forsøge at slå verdensrekorden for længste sammenhængende rap på i alt 26 timer.

Murs vil rappe en blanding af sit eget materiale og hiphop-klassikere i løbet af de 26 timer, som også indeholder to timers periodiske pauser. Maratonen ved navn #BarsForDays vil slutte torsdag den 13. oktober klokken 20 dansk tid.

Rapperen fortæller Rolling Stone, at ideen udspringer af den, for rapperen bekymrende, kommentar fra en yngre kollega, Lil’ Yachty, der i et radioprogram sagde, at han ikke kunne nævne fem sange med Tupac eller Biggie Smalls. Lil’ Yachtys tilkendegivelse om ikke at kende nogle ældre sange gav Murs ideen til at slå verdensrekorden i længste rap.


”At slå denne rekord handler mere om, at jeg vil hylde musikken, som jeg voksede op med. Og brugen af denne platform vil måske endda eksponere nogle yngre eller uvidende om klassikerne,” siger Murs, og tilføjer:

”Jeg forstår godt, hvor Yachty kommer fra, især med den manglende respekt, han er blevet vist over for old school- og undergrundshovederne. Men i sidste ende er hiphop rodfæstet i afrikansk kultur og er en mundtlig tradition. Og den eneste måde, hvorpå det essentielle fra kulturen kan bevares intakt, er ved at gå i arv generation efter generation.”

Om selve begivenheden erkender Murs, at det bliver en udfordring, men er alligevel ved godt mod.


”Jeg elsker at rappe en lille smule mere end videospil. Og at kombinere mine egne kompositioner med sange, jeg elsker fra andre kunstnere, bør holde mig frisk nok. Hvis ikke, så er der kaffe og kaffe.”

Du kan følge livestreamingen af Murs' maraton-rap her:


 

ANNONCE