Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Efterårsferien lakker mod enden. Afslut den med manér – og en koncert eller to

Mange nyder efterårsferien, og lige så mange sidder på deres pind på kontoret, som om det var hvilken som helst anden uge. Ikke desto mindre er weekenden lige om hjørnet, og her kommer GAFFA-redaktionens 11 bud på, hvordan du kan fejre den.

TORSDAG DEN 20. OKTOBER

København


Angel Olsen, DR Koncerthuset (få billetter)

”Jeg prøver at finde på en sjov gimmick – bare for at få lidt sjov af showet. Jeg tror, at publikum synes, det er skægt, hvis vi medbringer gadgets eller laver et par videoer under koncerten.” Sådan udtalte Angel Olsen sig, da GAFFA talte med sangerinden i sidste måned. Angel Olsen er aktuel med sit album ”My Woman”, som fik fem stjerner af GAFFA. Du kan læse hele anmedelsen her. I aften har du mulighed for at opleve hende i smukke omgivelser i DR Koncerthuset. Varm op med nummeret ”Sister”:


Ugly Kid Joe, Amager Bio

Er du til let tilgængelig heavy rock? Så er Amager Bio det rette sted at befinde sig i aften. Amerikanske Ugly Kid Joe blev gendannet tilbage i 2010 efter en lang pause og har siden udgivet albummet ”Uglier Than They Used ta Be” i 2015. GAFFA-anmelder Keld Rud gav skiven tre stjerner. Læs anmeldelsen her.


Helsingør

Fiction Plane, Toldkammeret (spiller også på Drop Inn i København 21. oktober)

I front for Fiction Plane står sanger Joe Sumner, der er søn af Gordon Sumner, bedre kendt som Sting – og musikken vil formodenligt tiltale Sting-fans. Trioen, der har fire album bag sig, består ud over Sumner på bas, af guitarist Seton Daunt og den amerikanskfødte trommeslager Pete Wilhoit. Fiction Plane, der har eksisteret siden 1999, har de seneste år nydt pæn opmærksomhed, siden de i 2007 var supportnavn for The Police på en omfattende turné, der talte hele 87 koncerter rundt om i verden, blandt andet på Vestereng i Aarhus. Frontfigur Joe Sumner gav i august 2016 en intim solokoncert på Sigurdsgade på Nørrebro forud for hans supporttjans til Stings udsolgte koncert på Kulturværftet i Helsingør.

FREDAG DEN 21. OKTOBER


København


Choir of Young Believers, Den Grå Hal

Danske Choir of Young Believers har udgivet et nyt album “Grasque”, og det er i den forbindelse, at bandet kommer forbi Den Grå Hal. Da bandet havde turnépremiere på VoxHall i Aarhus den 7. oktober, anmeldte GAFFA-anmelder Lise Sastakauskas koncerten og gav fire pæne stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Mary J. Blige + Maxwell, Falconer

Der er lovet soulpop for alle pengene, når Mary J. Blige og Maxwell for første gang tager på tour sammen. De har tilsammen vundet 11 Grammyer og er begge albumaktuelle. Dermed er der med andre ord garanti for en ordentlig omgang fløde-r&b, når de to sangere går på scenen fredag aften.


Aarhus

Johnny Stage, Gyngen

I 2015 udgav guitaristen Johnny Stage sit andet studiealbum “Rock Ola”, hvor Stage spille sammen med Chris Spedding. GAFFA gav ”Rock Ola” fire stjerner med ordene: ” Guitaristen, som har assisteret navne som Sort Sol og Martin Hall, er en cool karakter, med sin cinematisk dramatiske noir-rock, der stadig lyder som lydsporet til en imaginær Tarantino-film.”

LØRDAG DEN 22. OKTOBER


København


Fifth Harmony, Falconer Salen

De er en 2016-udgave af en velkendt konstellation: pigegruppen. Fifth Harmony består af fem veldrejede kvinder, der har hver deres karakteristika. Popgruppen har opnået stor international succes, især med deres hit ”Work From Home”.


Seasick Steve, Vega (få billetter)

Den amerikanske sanger, sangskriver og guitarist Seasick Steve udkom med sit ottende album ”Keepin’ The Horse Between Me And The Ground” den 7. oktober. Den nu 75-årige blues-musiker er kendt for sit tidligere liv som vagabond og for at spille på guitarer lavet af gamle husholdningsredskaber. Varm op til koncerten med sangen ”Summertime Boy” fra albummet ”Sonic Soul Surfer” fra 2015:


Albertslund

Suburban Summit, Forbrændingen

Thy Music Collective + gæster giver en såkaldt Suburban Summit-koncert på Forbrændingen. To artister, der kommer til at sætte deres præg på aftenen, er ægteparret Toko Yasuda (St. Vincent) og John Schmersal (Caribou). I klippet herunder fortæller Esben Halkier fra Thy Music Collective om de internationale artister og koncertformatet:

Aarhus


Niklas Schneidermann, Fatter Eskil


Guitaristen fra Magtens Korridorer skyder sin Danmarksturné i gang på det lille hyggelige spillested Fatter Eskil i Aarhus. Der er ikke meget Magtens Korridorer over Niklas Schneidermanns soloprojekt. Tilgengæld er der rig muligt for at opleve Oasis-inspireret rockmusik.

SØNDAG DEN 23. OKTOBER


København

James Vincent McMorrow, DR Koncerthuset (få billetter)

Guitarist og sangskriver James Vincent McMorrow er kendt for sit folkinsprirede guitarspil, og søndag er det muligt at opleve den dygtige guitarist med den store stemme i skønne koncertomgivelser i DR Koncerthuset. James Vincent McMorrow udgav albummet ”We Move” i starten af september. Læs den firestjernede anmeldelse her.

Koncerter vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgte


P3 Guld, DR Koncerthuset, 20. oktober


Chainsmokers, Amager Bio, 23. oktober

ANNONCE