Nyhed

Annisette går på barrikaderne på Christiania

Solidaritet er en livsstil for Savage Rose-sangerinden. Hun er netop blevet føjet til den store fest på Christiania på lørdag, hvor Tredie Tilstand får comeback.

Annisette går på barrikaderne lørdag! I kølvandet på begivenhederne omkring Pusher Street er sangerinden fra The Savage Rose netop blevet tilføjet til det spændende program. Det begynder for alvor at ligne en rigtig Christiania-fest i ikoniske Den Grå Hal.

Festen fejrer netop solidaritet og 30-året for BZ-bevægelsens måske mest massive øjeblik, nemlig da det besatte kollektiv i Ryesgade på Østerbro blev rømmet, vel at mærke efter at hele kvarteret var barrikaderet i en grad, der aldrig er set mage til i Danmark. Som arrangørerne blandt andet skriver det:

"Til september er det 30 år siden politiet ryddede en af de sidste store højborge i bz’s historie - Ryesgade 58 på Østerbro. Vi kæmpede selvom vi vidste, at det var en kamp, vi ikke kunne vinde, og vi fik uventet meget støtte udefra fra rigtig mange folk, som kom ind og var med til at belejre hele kvarteret i 9 dage. Denne folkelige opstand og belejring vil vi hylde - ligesom vi vil hylde hele bevægelsens historie fra de tidlige 80'ere og frem til idag....".

Koncerten på Christiania rummer et gensyn med blandt andre reggaepionererne, Tredie Tilstand, og GAFFA fangede perkussionist Lars Storck, der beretter om "en fantastisk vibe i øvelokalet. Det er som om vi ikke har været fra hinanden. Alle fandt sine pladser omgående". Ligesom han beretter, at forsanger Jane Lysgaard lyder bedre end nogensinde! Det bliver rigtigt spændende.

Dertil kommer hæderkronede bands som City-X og Whife Escape, et fedt band, der mest var kendt i miljøet omkring det hedengangne Ungdomshuset på Jagtvej.

Adgang koster 100 kr.

 

ANNONCE