Nyhed

Solformørkelse i USA vækker kæmpe interesse for 80’er-hit

GAFFA.dk – Alt om musik

Bonnie Tylers store hit Total Eclipse of the Heart er vågnet til live igen.

Klassikeren fra 1983 topper nu den amerikanske iTunes-hitliste, og i USA alene øgede afspilningerne af sangen på Spotify med hele 2.859 procent i sidste uge, skriver DR.

Genopstandelsens årsag er den sjældne solformørkelse, der mandag gik tværs over USA fra vest til øst. Det historiske himmelfænomen, der for første gang i 99 år kunne opleves af amerikanere fra kyst til kyst, har tilsyneladende vækket stor interesse for Bonnie Tylers hit.


80’er-dronningen fremførte selv hittet sammen med det amerikanske band DNCE på et krydstogtskib den samme dag, imens månen kastede en skygge over skibet og havet.

 

The moment we've all been waiting for ... Bonnie Tyler joins DNCE onstage!

Et opslag delt af Cruise Critic (@cruisecritic) den


Total Eclipse of the Heart blev Bonnie Tylers største hit og placerede hende på toppen af Billboard Hot 100 i fire uger i 1983. Hun har i sin karriere udgivet totalt 16 albums, hvoraf det sidste fik 3 stjerner af GAFFAs Nanna Jenner Jensen. Hun skriver blandt andet:

"Pladen har en generel countryfeeling over sig, uden at det dog kammer over i fuldbolds linedance-lyd. Men western- og slideguitar, banjo, strygere og et harmonisk klingende kor giver pladen et fint lag af moderne amerikansk country-pop."


I anledning Total Eclipse of the Hearts opblomstring anbefaler GAFFA herunder en strålende solformørkelsesliste:

 


ANNONCE