Nyhed

Julekalender låge 13: Hør årets bedste nummer ifølge Cancer

GAFFA.dk – alt om musik

GAFFA har bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2017. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter med Cancer, som i år har udgivet deres meget roste første fuldlænge-album Totem, opfølgeren til minialbummet Ragazzi fra 2014, og givet en række koncerter med forskellig besætning.

13. Kara Lis Coverdale - Grafts

Cancers ene halvdel, sanger og producer Nikolaj Manuel Vonsild – også kendt fra When Saints Go Machine og Khalil, hvor sidstnævnte ligeledes udgav et album i år, fortæller:
 
– Det virker altid fuldstændig umuligt at skulle vælge ét enkelt track, til noget som helst, når man lytter, til man får fysisk ondt i ørene.
 
– Jeg har valgt et værk, der vel kan kategoriseres som ét, men i virkeligheden er tre dele, der deler instrumentation, koncept og proces.
 
– Værket "Grafts" er bygget over ”Scrubs”-konceptet, hvor man skaber en ny lyd ud af en allerede eksisterende og stabler flere af samme art, der alle er afhængige af hinanden for skabelsen af et fuldendt billede.
 
– Jeg lytter ofte til denne udgivelse om morgenen og mens jeg laver ting, der ikke har noget med musik at gøre. Man kan dykke ned i musikken og forsvinde, og den kan blande sig med resten af ens omgivelser uden at ville tage plads, og det er en stor styrke, når meget andet kæmper om at fylde mest.
 
– For mig nulstiller "Grafts" et panisk tempo, så man kan starte forfra.
 
 
Hør hele julekalenderen nedenfor:
 
ANNONCE