Nyhed

Nickelback giver dansk festivalkoncert

GAFFA.dk – alt om musik!

Det canadiske rockband Nickelback, der er kendt for store hits som "How You Remind Me" og "Photograph" har netop offentliggjort en stor europaturné, der bringer dem forbi Jelling Musikfestival, der løber af stablen 24.-27. maj 2018. I øvrigt for 30. gang.

Nickelback har, ifølge Jelling Musikfestival, gennem de seneste 10 år været en af de mest efterspurgte artister blandt festivalens gæster.

"Vi glæder os til at vende tilbage og spille i Europa. Koncerterne her er altid nogle af de mest mindeværdige, og den energi vores europæiske venner medbringer, er smittende. Dette er, uden sammenligning, vores største og bedste produktion nogensinde, og vi er klar til at holde en kæmpe fest” udtaler Nickelbacks forsanger Chad Kroeger.

Bandet udsendte tidligere på året deres niende album, Feed The Machine og har netop afsluttet en omfattende USA-turné, hvor de har samlet mere end 600.000 fans i 45 amerikanske byer.  

Siden de blev dannet i Canada i 1995, har Nickelback opnået en position som et af de seneste 20 års mest populære bands i hele verden. Med et salg på mere end 50 millioner singler og albums er Nickelback det 11. mest sælgende band i verden og det næstmest sælgende udenlandske band i USA – kun overgået af The Beatles.

Det store amerikanske musikmedie Billboard har udnævnt bandet som den bedste rockgruppe fra 00’erne, mens kæmpehittet ”How You Remind Me” af samme medie blev hædret som "Top Rock Song of the Decade". 

Nickelbacks album All The Right Reasons har opnået Diamant-status for 10 millioner solgte eksemplarer, og bandet er dermed en del af en lille, eksklusiv klub af artister, der kan bryste sig af dette. Desuden har bandet modtaget ni Grammy-nomineringer, tre American Music Awards, en World Music Award, en People’s Choice Award, 12 JUNO Awards, syv MuchMusic Video Awards, og i 2017 blev Nickelback indlemmet i Canadas "Walk of Fame".

Elsket og hadet

Trods deres store popularitet har gruppen også modtaget en del kritik gennem årene både fra anmeldere og publikum. I en afstemning i Rolling Stone i maj 2013 kårede læserne således Nickelback til at være den næstværste gruppe, der debuterede i 1990'erne, kun overgået af Creed. Læserne af det nu hedengangne engelske musikblad Word gik endnu videre, da de i 2009 udnævnte bandet til at være det værste nogensinde – i øvrigt med Lighthouse Family og Toploader på anden- og tredjepladsen. Da GAFFA interviewede bassist Mike Kroeger i 2013, udtalte han, at bandet var bedøvende ligeglad med kritikken.

LÆS OGSÅ: Nickelback-interview: Storsælgende og udskældt band indtager Forum

Bandet består af Chad Kroeger (sang, guitar), Ryan Peake (guitar, kor), Mike Kroeger (bas) og Daniel Adair (trommer, kor). 

Nickelback gav senest dansk koncert i september 2016, hvor de spillede i Jyske Bank Boxen. Her uddelte GAFFAs anmelder Aske Hald Knudstrup tre stjerner og følgende dom:

"Underholdningsniveauet var som nævnt i topklasse. Ligeledes var publikums humør tårnhøjt, og de var tydeligt tilfredse med den optræden, de fik. De slugte næsten alle ord, riffs og stortrommeslag råt. Set ud fra de parametre var det faktisk en upåklagelig koncert. Alle i salen, inklusiv Nickelback selv, nød virkelig at være til stede på marken uden for Herning."

"Desværre var kvaliteten af musikken bare ikke på samme niveau. Lyden var upåklagelig. Nickelback spillede også ganske godt sammen – her må jeg især, ligesom bandet, fremhæve trommeslager, Daniel Adair. Afspilningen af deres hits fremkaldte ligeledes en behagelig genkendelsesglæde. Men det overskygger ikke bandets næsten uhyggelige mangel på originalitet."

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Nickelback, Jysk Bank Boxen, 8. september 2016

 

Varm op med klassikeren "How You Remind Me":

 

 

ANNONCE