Nyhed

Nickelback er tilbage

Storsælgende band tilbage med ny single og kommende album efter fem års pause

Nickelback har de seneste fem år holdt en udgivelsespause, men i går (den 7. september, red.) udgav bandet singlen ”San Quentin”, mens de på samme tid annoncerede deres kommende 10. album Get Rollin’, der indeholder 11 nye numre og udkommer den 18. november 2022 via BMG.

Bandet fortæller om det kommende album i en pressemeddelelse:

”Vi har brugt de seneste år på at lave en plade i et tempo, der gav os frihed til at skabe, og vi kan ikke vente til, at alle skal høre vores nye musik. Vi har savnet vores fans og ser frem til at bringe sangene til live på scenen, så lad os Get Rollin’!”

Den nye single ”San Quentin” har sit navn efter San Quentin-fængslet i Californien, og den udspringer af et møde, forsanger Chad Kroeger havde med en fængselsinspektør.

Det er ikke første gang, det berygtede fængsel lægger navn til en populær sang. I 1969 gav countrylegenden Johnny Cash koncert i fængslet og spillede blandt andet sin til lejligheden komponerede sang "San Quentin", som idag har klassikerstatus.

Albummet Get Rollin’ bliver også udgivet i en deluxe-version, og begge vil være tilgængelige på digitale platforme og som fysiske cd'er. På deluxe-versionen vil der være fire bonusnumre, der alle er akustiske versioner af sange fra albummet. I 2023 vil albummet også blive udgivet som vinyl.

Bandet, der består af Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake og Daniel Adair, er det 11. bedst sælgende band nogensinde.

De har solgt over 50 millioner eksemplarer og har haft over 4,7 billioner streams. Deres karriere har bragt dem over 26 priser og ni Grammy nomineringer. De har også haft 23 singler på toppen af hitlister, hvoraf de 19 kom på Billboard Hot 100 chart.

Du kan forudbestille Get Rollin' HER.

LÆS OGSÅ: Nickelback udgiver covernummer med masser af fart på

ANNONCE