Nyhed

Se Schultz & Forever som nøgenmodel i ny video

GAFFA.dk – alt om musik

Schultz & Forever alias sanger og sangskriver Jonathan Schultz er klar med en video til singlen "Backwards", som han udgav i november efter tre års pladepause. I videoen optræder Schultz som croquismodel – han er med andre ord splitternøgen. Se videoen ovenfor.

Det er et godt stykke tid siden, vi har hørt noget til Schultz & Forever. I 2013 udsendte han som 18-årig debut-ep'en Céline, som året efter blev fulgt op af en ny ep, Broadcast Dynamics.

"Helt basalt havde jeg lyst til så nøgent og ærligt som muligt at vise, hvem jeg er nu – og nu er jeg en mand," forklarer Schultz om det afklædte udtryk i sin nye video.


Schultz annoncerer samtidig sit debutalbum, Grand Guignol, som udkommer 9. marts.

"Grand Guignol ("det store marionetteater") er et album om at vokse op og skulle stå på egne ben. Og for Schultz har det at blive voksen været et opgør med hans barnetro i helt bogstavelig forstand. Hans far er frikirkepræst, og moren er skolelærer på en kristen privatskole, og Schultz gik i kristne skoler helt frem til gymnasiet.

"Det var først da (i gymnasiet, red.), jeg hørte om The Big Bang som en naturvidenskabelig mulighed, og det var også her, at jeg følte, mit kristne eksistensgrundlag begyndte at smuldre," siger Schultz og fortsætter: "Jeg måtte i stedet finde mening med tilværelsen i musik, kunst og litteratur. Musik fik en helt central rolle i min nyopståede forståelse af mig selv som værende hedning, og særligt Nick Cave lærte mig, at ukristelige tanker er okay. Pladen har nogle gennemgående bibelske tematikker, og på et tidspunkt har fortælleren smidt håndklædet og erkendt, at Jesus har tabt. Det er hovedpersonens angst i et dystopisk univers, hvor det onde vinder over det gode."


Albummet er dog ikke en anklage mod forældrene og deres værdier, men snarere en personlig rejse: "Mit barndomshjem har været spækket med kærlighed, omsorg og opmærksomhed, og jeg har aldrig været et offer. Jeg forstår, hvorfor mennesker finder tryghed og mening med tilværelsen i idéen om Gud, men jeg har aldrig haft brug for den tryghed," siger Schultz.

Singleforløberen "Backwards" er et iørefaldende uptempo-indiepop/rock-nummer med Schultz' karakteristiske, ret lyse stemme centralt i lydbilledet, og der skulle være mere af samme slags på albummet, som byder på håndspillede sange med masser af følelser.

Begge Schultz & Forevers ep'er har fået fire stjerner i GAFFA. Om Broadcast Dynamics skrev anmelder Rune Schlosser blandt andet: "Schultz er transformeret til en guitar- og synth-drevet, legesyg alternativ rock. Til tider er den nærmest doven, og indimellem er der små energibomber."


LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Schultz & Forever: Broadcast Dynamics

ANNONCE