Nyhed

NorthSide tilføjer fem nye navne til plakaten

GAFFA – alt om musik

Det er i forvejen et stjernespækket program, Northside har fået stablet på benene indtil videre. Nu tilføjer festivalen yderligere fem nye navne til plakaten, som alle er danske – og det bliver den sidste runde af navne, inden det fulde program bliver offentliggjort.

Først er Tina Dickow kommet på plakaten, og hun skal fejre sit 10-årsjubilæum for “Count to Ten”-albummet, der medførte både GAFFA-priser og Kronprinseparrets Kulturpris. Dickow er født og opvokset i Aarhus, og derfor må man sige, at hun i dén grad er på hjemmebane, når hun til sommer skal spille i Ådalen. Derudover er hiphop-trioen Suspekt blevet præsenteret, gruppen som sidst spillede på NorthSide i 2012. Siden da er pladen “V” udkommet, og den 17. februar kommer deres sjette album “100% Jesus” på gaden – så der er tid til at lære numrene at kende, før de sætter gang i festen på NorthSide.

Martin Hedegaards Saveus-projekt fik især stor opmærksomhed efter P3 Guld i 2015, hvor nummeret “Levitate Me” blev spillet. Singlen “Everchanging” og ep’en “Will Somebody Save Us” er efterfølgende blevet udgivet – og har forlænget succesen. Året efter var det Chinahs tur til at få opmærksomhed til P3 Guld, hvor de forførte publikum med de svævende popmelodier “Away From Me” og “Can’t Remember How It Feels.” Sidste mand på plads er den unge sangskriver IAMJJ, som giver associationer til både Leonard Cohen og Tom Waits på grund af sin dybe klang og sangskrivning.


De fem nye navne tilføjes et i forvejen stærkt lineup. Radiohead, Frank Ocean, Run the Jewels, The Prodigy, Bastille, Richard Ashcroft, og The 1975 er allerede præsenteret til NorthSide 2017, der løber af stablen den 9.-11. juni i Ådalen ved Aarhus.

ANNONCE