Nyhed

Tidligere Mew-guitarist vender hjem til musikken – hør ham her

Bo Rune Madsen droppede musiklivet ved Roskilde Festival i 2015, men er nu stærkt tilbage

Bo Rune Madsen, der er bedre kendt som medstifter af Mew, hvor han skrev og spillede guitar, forlod bandet i sommeren 2015. Under navnet Turbolens vender han nu tilbage til musikken med sin første single ”Rastløse bevægelser” fra den kommende ep ”Tro, håb & kærlighed”, indspillet med Bo selv i front og i sammenspil med børn fra 5-8. klasse. Du kan høre singlen forneden.

Den tidligere Mew-guitarist og -sangskriver var helt sikker på, at det var slutningen på hans musikliv, da han tidligt søndag morgen forlod Roskilde Festival i 2015 efter at have spillet med musikkollektivet Africa Express – men ikke med Mew, som ellers spillede på Orange Scene tidligere på samme festival, og som Bo Rune Madsen få dage forinden officielt havde forladt. Han var blevet træt af alle de krævende og stort opsatte plader, turnélivet og venskaber, der havde lidt nederlag, og som havde ledt til bruddet med et band, han havde haft siden barndommen. Det var tid til at gå nye veje.

Ifølge Bo Rune Madsen selv var han i en udfordrende livsfase efter at have sagt farvel til det velkendte og sikre. Det forandrede ham, og han fik et nyt syn på verden. Han begyndte at studere kreativitet og byggede det oven på sin 20 år lange erfaring med at skabe.


Han fandt inspiration i børnenes verden, og da sangene på uventet vis dukkede op i ham, stod det tydeligt for Bo Rune Madsen, at de andre medvirkende netop skulle være børn. I deres verden fandt han en måde, hvorpå han kunne undersøge og udtrykke de nye tanker, der optog ham, blandt andet hvordan vi kan lære af børnene og deres leg, når vi skaber og leder efter det nye.

Turbolens blev navnet på bandet, der udover Bo Rune Madsen selv på guitar og sang består af børn i alderen 10 til 14 år. I fælleskab har de indspillet musikken fra den kommende ep ”Tro, håb & kærlighed”, der er optaget hen over sommerferien i det selvsamme musiklokale, hvor han som barn var med til danne Mew.

Om den nyligt fundne kreativitet i projektet og den kommende ep udtaler Bo Rune Madsen: ”I Turbolens er vi ikke børn og voksne, men børn og store børn. Turbolens er organisk, musikken skvulper og gynger, uperfekt og levende. Bandet er et billede på, hvordan verden kunne se ud, hvor vi ikke deler os selv op i kasser, men bruger alles ressourcer og arbejder sammen. Jeg synger på dansk om en bulet, smuk verden, vi har mistet vores vej i. Vi kan lære af børnene og deres måde at lege sig ind i verden på. Vi voksne forstener nemt i vaner og ufrugtbare veje, der leder ingen steder. Vi må åbne os selv over for verden og lade den forandre os, ligesom vi forandrer den.”


”Der er brug for nye tanker, nye vinde. Der er brug for Turbolens.”

Bo Rune Madsen annoncerer også den første udstilling af sine malerier, der finder sted på Galleri Benoni i København fra den 24. februar til den 1. april. På åbningsdagen byder han indenfor til fernisering og præsentation af sit nye virke som billedkunstner.

Det er i øvrigt ikke mere end tre dage siden, at Mew offentliggjorde, at de den 27. april udgiver deres syvende album, "Visuals", deres første udspil uden Bo Rune Madsen.


 

 

ANNONCE