Nyhed

Festivalarrangør anholdt og tiltalt for bedrageri

x

Billy McFarland, manden bag den skandaleombruste Fyre Festival, er blevet anholdt og tiltalt for bedrageri i forbindelse med festivalen. Han er tiltalt for at have præsenteret investorer for falske dokumenter, da han rejste en million dollar, omkring seks millioner kroner, til festivalen. Det skriver New York Times.

Han er efterfølgende løsladt mod kaution, men hvis Billy McFarland bliver dømt skyldig, kan han få op til 20 års fængsel.

Anholdelsen kommer i kølvandet på det, der skulle have været en luksuriøs festival på en øde caribisk ø, men endte som et stort kaos. Fyre Festival, der skulle være afholdt i april, blev solgt som en ekstraordinær festival med mad i Michelinstjerne-niveau, overnatning i luksusteltehvor og optrædende kunstnere som Blink 182, Lil’ Yachty, Rae Sremmurd, Migos, Disclosure og Major Lazer. Og prisniveauet på billetterne antydede da også luksus, da de kostede op mod 90.000 danske kroner.


Men i stedet for luksus blev deltagerne mødt af kaos, da de ankom til festivaløen. Kunstnerne havde aflyst, teltene var efterladte nødhjælpstelte, og maden var langt fra Michelinklassen, som deltagerne havde betalt for.

Og så kunne gæsterne ikke slippe væk fra øen igen, da der ikke var fly nok. Det fik flere af deltagerne til at sammenligne situationen med filmserien "Hunger Games" og klassikeren "Fluernes Herre", hvor en gruppe børn på en øde ø ender i alles kamp mod alle.


Festivalen blev til sidst officielt aflyst og deltagerne fløjet tilbage til fastlandet.


Rapperen Ja Rule var medarrangør af festivalen, og han er efterfølgende også blevet sagsøgt.

 

ANNONCE