Nyhed

Se trailer: Netflix annoncerer dokumentar om kuldsejlet skandale-festival

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Netflix-dokumentaren Fyre har premiere den 18. januar

Dokumentarfilmen, som er skabt af Chris Smith (American Movie, Jim and Andy: The Great Beyond), giver ifølge Netflix et unikt indblik i den katastrofale fup-festival ved navn Fyre Festival. Festivalen blev aldrig decideret afholdt og endte med at have dyre omkostninger for den ene arrangør, Billy McFarland (billedet), der i oktober 2018 blev idømt seks års fængsel og et krav om at skulle tilbagebetale 26 millioner dollars.

LÆS OGSÅ: Arrangører risikerer 40 års fængsel


Luksus-festivalen Fyre Festival skulle have fundet sted på Bahamas i april 2017. Den blev markedsført som en luksuriøs "once-in-a-lifetime" oplevelse med mad fra Michelin-kokke, lækre bungalows og eksklusive modeller og artister – alt sammen til en svimlende pris mellem 450 og 49.000 dollars.

I stedet endte det som en katastrofe. McFarland havde ikke betalt samarbejdspartnere og investorer og havde med andre ord fusket en festival på benene, blandt andet med hjælp fra promo-videoer med influencere som Kendall Jenner, Emily Ratajowski og Bella Hadid.

I stedet for luksusforhold fandt de fremmødte gæster – de fleste af dem velhavende amerikanere – sig strandet på øen med en halvbygget festivalplads, nødtelte til katastrofe-situationer og en menu bestående af hvidt brød og iceberg-salat. Det fik festivalen til at aflyse, kort tid efter de sociale medier blev rødglødende med billeder og videoer.


Kort tid efter begyndte undersøgelser og sagsanlæg mod McFarland og den anden stifter, rapperen Ja Rule, der lige nu er midt i en 100 millioner dollar-retssag.

Se nogle af gæsternes billeder fra festivaldagen her:

 

 

ANNONCE