Nyhed

Hun vil starte en ny festival – kun for kvinder

x

Svenske Emma Knyckare har tidligere gjort sig som komiker og radiovært. Et år har hun holdt indsamlingseventen Musikhjälpen, og nu er hun klar med et nyt projekt inden for branchen – nemlig som festivalarrangør.

Hendes ide er at starte en musikfestival, hvor både ansatte, optrædende og gæster udelukkende er kvinder. Hun er påvirket af den aktuelle debat om seksuelle forulempelser på flere festivaler, både Roskilde Festival og den svenske Bravalla, hvor sidstnævnte har besluttet at holde pause næste år for at gennemtænke, hvordan man kommer sexovergrebene til livs.

Hendes initiativ er blevet modtaget med åbne arme.

– Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe. Alt fra projektledere til festivalarrangører, rengøringspersonale, sygeplejesker og musikere, siger Emma Knyckare til Kulturnyheterna.

Festivalens koncept er klart og tydeligt: Mænd er ikke tilladt på scenen eller blandt publikum.

– Det var en idé, jeg fik efter alle de mænd, der voldtager på festivaler… Dette var en løsning, siger hun til Kulturnyheterna.

Da hun bliver spurgt, om hun nogensinde vil overveje at give adgang til festivalen for mænd, er svaret kort, men venligt:

– Ja, hvis de stopper med at voldtage.

Der arbejdes i øjeblikket på planlægningen af festivalen. Det første skridt er at starte en organisation, der kan stable en rockfestival på benene i 2018.

– Drømmescenariet er, at man kunne sammensætte en festival, der ville vare ved i mange år. At den vil blive et fast indslag på festivalscenen, hvor man føler sig velkommen og tryg som pige, siger hun til Kulturnyheterna.

ANNONCE