Nyhed

Afslører festivalinfo på International Mandedag

GAFFA.dk – Alt om musik

Tid og sted for den nystartede svenske Statement Festival offentliggøres den 19. november, som er International Mandedag. Festivalen, som udelukkende er for kvinder, transpersoner og non-binære, har indsamlet en halv million svenske kroner i en indsamlingskampagne. 

”VI HAR PASSERET 500.000 KR! I ER FANTASTISKE OG SAMMEN SKRIVER VI HISTORIE!!!”

Sådan står det skrevet på Facebook-siden til Statement Festival. Et initiativ der startede som en reaktion på de adskillige seksuelle krænkelser, voldtægtsforsøg og gennemførte voldtægter i festivalsæsonen 2017. Kampagnen er dog ikke slut endnu, og den kører videre frem til søndag den 8. oktober.


LÆS OGSÅ: Feministisk festival realiseres i Sverige

Statement Festival vil blive afviklet sommeren 2018, men det præcise sted og den officielle dato bliver først offentliggjort før 19. november - på International Mandedag; et ekstra statement fra Statement Festival, og snedigt i PR øjemed.

– Vi tænkte, at det egnede sig godt at slippe nyheden på International Mandedag, og jeg kan sige allerede nu, at det kommer til at blive fantastisk, siger arrangør for festivalen Emma Knyckare, der i øvrigt er komiker og radiovært.


– Det føles fuldstændig som et chok alt sammen. Det utrolige engagement, som vores initiativ har mødt denne måned, ikke kun i form af alle fantastiske mennesker, der har doneret penge, men også i form af den opbakning jeg møder overalt – det er magisk. Sammen skriver vi nu historie ved at realisere verdens første, store musikfestival for kvinder, ikke-binære og transpersoner, siger festivalarrangøren.

LÆS OGSÅ: Festival aflyst – går konkurs

ANNONCE