Nyhed

Roskilde Festival tilføjer ny scene

Scenen er skabt tæt på publikum lejre

East er ikke længere bare navnet på den ene halvdel af Roskilde festivals campingby, for i 2017 bliver East også navnet på en ny scene. I år står blandt andre de musikalske kollektiver Daily Dak, Droz Daily Steezin og Phono Festival for fire dages fest og fællesskab på festivalens nye scene East på campingområdet.

Scenen bygges som en slags åben platform, hvor de optrædende og gæsterne har mulighed for at komme tæt på hinanden i et miljø tæt på beboernes lejre. Om den nye scene siger Roskilde Festivals programchef Andres Wahrén:  

”Ligesom vi gerne vil bruge vores scener og områder til at præsentere musik og kunst, som folk ikke kender i forvejen, vil vi med East gerne give en platform til nogle af de unge arrangører, som gør et fantastisk arbejde for musikken. Vi kan give dem en mulighed for at prøve kræfter med noget andet, og på den måde kan vi være med til at støtte op om fødekæden af ikke bare musikere og kunstnere, men også arrangører.”  


Det fire dage lange program byder på kunstnere som Eloq, Emil Lange, Daily Dak, Droz Daily Steezins og Worldy & Turning Tables. Om tirsdagen overtager det århusianske spillested TAPE scenen, hvorefter resten af dagen er helliget kompromisløs techno. 

Den fulde oversigt over programflader og alle gæsterne på East-scenen findes på Roskilde Festivals hjemmeside. 

Indvielsen af East-scenen betyder samtidig, at lignende musikalske fester, der tidligere år har foregået ved skaterramperne på Street-området, rykker fra vest til det østlige campingområde. Roskilde Festival forklarer, at formålet er at skabe en mere optimal fordeling at det samlede udvalg af koncerter og fester på campingområderne i år, hvor mange flere gæster forventes at slå lejr i øst, efter et tidligere grusgravsområde kan tages i brug som teltområde.


ANNONCE