Nyhed

Lana fortolker Leonard Cohen i duet med hans søn

GAFFA.dk - Alt om musik

Lana Del Rey istemte sig Adam Cohen på “Chelsea Hotel #2” i en hyldest til Leonard Cohen.

Det var en helt unik karriere, der nåede til vejs ende for præcis et år siden, da Leonard Cohen forlod denne verden. I går samlede folk fra nær og fjern sig i Montreal for at mindes og fejre den canadiske mestersangskriver. Adam Cohen, Leonard Cohens søn, var blandt aftenens optrædende, og i en duet med den amerikanske sangerinde Lana Del Rey blev der pustet nyt liv i “Chelsea Hotel #2” fra albummet New Skin for the Old Ceremony fra 1974. Ifølge Cohen handler “Chelsea Hotel #2” om den kortvarige romance, som opstod mellem Janis Joplin og Leonard Cohen tilbage i slutningen 60’erne, hvor de begge boede på Chelsea Hotel i New York.

Ifølge musikmagasinet NME bad Adam Cohen under sin optræden Del Rey om at komme på scenen og istemme på det smukke nummer. Lana har selv kreeret en coverversion af "Chelsea Hotel #2" tilbage i 2013, og således gav det god mening, at de to kunstnere mødtes i mindet om musikerkoryfæen.


LÆS OGSÅ: Analyse: Her er Kents mest deprimerende sange

Den 7. november sidste år takkede Leonard Cohen af i en moden alder af 82 år, kun tre uger efter udgivelsen af det lovpriste album You Want it Darker. Ligesom David Bowies Blackstar kredser albummet om den store afsked. Den officielle dødsårsag var ifølge Cohens manager Robert B. Cory, at Cohen var sovet stille ind efter et fald i sit hjem, mens journalisten David Remnick, der havde interviewet ham til The New Yorker i sommeren 2016, kunne fortælle, at han havde kræft og havde stærke smerter – det ene behøver selvsagt ikke udelukke det andet. Da nyheden om dødsfaldet blev offentliggjort den 11. november dansk tid, var Cohen allerede begravet.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: So Long, LC – Leonard Cohen er død, 82 år gammel


Lyt til duetten mellem Cohen og Del Rey herunder. Klippet er sammensat af forskellige publikumsoptagelser.

Lyt til Lana Del Reys eget cover af "Chelsea Hotel #2" herunder. 


 

ANNONCE