Nyhed

Teenager fundet skyldig i planlægning af terror til Bieber-koncert

GAFFA.dk - Alt om musik

En walisisk teenager er blevet fundet skyldig i at planlægge et terrorangreb under Justin Biebers koncert i Cardiff 30. juni i år. Den 17-årige benægter alle anklagerne.

Den 17-årige, som forbliver unavngivet på grund af sin alder, blev tilbageholdt af myndighederne den 30. juni, den samme dag som sangeren afholdt koncert i byen.              

Det var kommet til myndighedernes opmærksomhed, at teenageren havde søgt informationer online omkring begivenhedens sikkerhedsforanstaltninger. Derudover blev der fundet en kløfthammer, køkkenkniv og et martyr-brev i drengens rygsæk, da hjemmet blev afsøgt, skriver nme.com. I brevet beskrev han sig som en Islamisk Stat-soldat.


LÆS OGSÅ: Biebers manager: "Jeg svigtede ham dag efter dag"

Teenageren har afvist at ville begå terrorhandlinger og fortalte retten, at han ikke troede på Islam, men havde en ”dum interesse i brutaliteterne og volden i terrorisme”. Han sagde også, at han aldrig havde til hensigt at gennemføre en reel terrorhandling.

”Jeg ønskede at se, hvor let det var for folk med interesse i terrorisme at gå online og få information, fordi politiet og regeringen forsøger at slå ned på terrorisme og radikalisering,” fortalte teenageren. ”Jeg ønskede at se, om det overhovedet var muligt, ikke for mig selv, men til andres interesse”.


LÆS OGSÅ: Du skal ikke være bange for at gå til koncert

Det til trods, udtaler Sue Hemming fra ”Crown Prosecution Service” – en uafhængig myndighed med ansvar for at gennemgå og føre strafferetlige sager i England og Wales – at der var overvældende mange beviser der peger på drengens skyld. ”Teenagerens adfærd over så mange måneder efterlader ingen tvivl om, at hans intentioner var at dræbe og lemlæste så mange som muligt i et angreb, der ligner hændelsen på Westminster Bridge (hvor en terrorist 22. marts kørte ind i en folkemængde, dræbte fire og sårede mere end 50, red.). Derudover var der beviser for, at han var villig til at dø for en ekstremistisk sag, og han vil nu stå til ansvar for sine handlinger”.

Teenageren vil forblive varetægtsfængslet indtil en domsafhøring den 10. januar 2018


2017 har budt på flere voldsomme terrorangreb under koncerter. 22. maj dræbte en bombe 23 personer umiddelbart efter Ariana Grandes koncert i Manchester Arena, og 1. oktober skød og dræbte en mand 58 personer ved en countryfestival i Las Vegas.

ANNONCE