Nyhed

Amerikansk avis kårer de 13 mest sataniske bands i verden

GAFFA.dk - Alt om musik

Lige i tide til Halloween..

Den amerikanske avis Los Angeles Weekly har påtaget sig opgaven at kåre de 13 mest satanistiske metalbands i verden. At meget fokus ligger på Norden er ikke overraskende, men i modsætning til hvad vi selv skulle tro, så er det ikke Norge, som dominerer den højst uofficielle liste.

LÆS OGSÅ: Rita Ora rammer dansk jord


Avisen skriver følgende som introduktion til artiklen: ”Enten tror du på ham eller ej, Lucifer har inspireret meget af musikken i heavy metal-genrene, men de fleste bands på denne liste skriver ikke blot sange om satanister – de er ægte satanister, eller de spreder satanistiske idéer og filosofier gennem deres tekster og udtryk”.

Fårehoveder, korsfæstelse og blod

Det eneste norske bidrag på listen er Gorgoroth. Om bandet skriver avisen, at de ofte har skabt kontroverser med deres live-optrædener, som inkluderer fårehoveder på pæle, korsfæstelser og enorme mængder blod. De citerer også den tidligere forsanger Gaahl på hans udtalelser om satanisme som et udtryk for frihed.


Artiklen fortsætter under videoen

Gorgoroth havner blot på en femteplads på listen, som toppes af polske Behemoth. Sverige er repræsenteret med tre bands. Dissection på en tredjeplads, Dark Funeral på en fjerdeplads og Watain på en ellevteplads. Finland er ligeledes repræsenteret med tre bands; Behexen på en andenplads, Archgoat på en ottendeplads og Beherit på en tolvteplads.


Amerikanske Deicide, Goatwhore og Von samt Detröyer 666 fra Australien og Belphegor fra Østrig udfylder de resterende pladser på listen, som måske kan hjælpe med at sammensætte aftenenes playliste til Halloween?

Se hele listen lige her.

ANNONCE