Nyhed

Her er de 10 første navne til Roskilde Festival

GAFFA.dk - Alt om musik

Roskilde Festival er klar med de første 10 navne til næste års festival. Billetsalget starter den 15. november.

Nedtællingen til den 48. Roskilde Festival er skudt i gang, og Nordens største festival annoncerer nu de første 10 navne til næste års musikfest. Den amerikanske funkstjerne Bruno Mars optræder for første gang på Roskilde Festival. Nelson Can, Mogwai, Vince Staples, C.V. Jørgensen og Myrkur er også blandt de første 10 navne.

Billetsalget indledes den 15. november, og mange flere navne vil løbende blive offentliggjort. Festivalen finder sted den 30. juni-7. juli.

Bruno Mars (US)

Bruno Mars, med det borgerlige navn Pete Gene Hernandez, har efterhånden lagt adskillige dansegulve ned, og Roskilde lægger i høj grad i kakkelovnen til en overordentlig funkfest. Den 32-årige hitmager og femdobbelte Grammyvinder udkom tilbage i 2016 med albummet 24K Magic og baskere som titelsangen “24K Magic”, “That’s What I Like” og “Versace on the Dancefloor”. Mars’ ”Uptown Funk” har endvidere, trods en mulig retssag og øvrige beskyldninger om plagiat, høstet megen ros og vundet en række af priser siden nummerets udgivelse tilbage i 2014, blandt andet en Grammy for "Record of the Year” ved dette års prisuddeling. Derudover var ”Uptown Funk” den bedst sælgende single i 2015. Vi krydser fingre for bling-bling, hvide sneaks og gedigne moves.

LÆS OGSÅ: 15 forunderlige facts om Bruno Mars

Nelson Can (DK)

GAFFAs tre fremadstyrtende forsidekandidater fra oktober-bladet, Nelson Can, er på vej mod toppen af den aktuelle danske musikscene. De tre rockmusikere fik deres gennembrud i 2014 med debutalbummet Now Is Your Time to Deliver og er nu på banen igen med ep’en EP3. Deres nylige koncert på Atlas i Aarhus fik 4 stjerner af GAFFAs anmelder.”De spillede rå og nærværende rockmusik, der hverken var blottet for melodi eller tempo.”

Mogwai (UK)

Gennem årene er det blevet til ni studiealbum, et livealbum og en række opsamlinger og soundtracks, alle fyldte med melodiske, nærværende og bevægende postrock-udladninger. Det skotske kollektiv har beriget fans med lydlandskaber af vibrerende skønhed og melankolsk voldsomhed og vil nok gøre det samme igen, når de kigger forbi Roskilde Festival 2018.

Vince Staples (US)

Den anerkendte amerikanske rapper, Vince Staples, lægger igen vejen forbi Roskilde. Han kunne også opleves på festivalen i 2016, men er i år aktuel med albummet Big Fish Theory, der fik hele 5 stjerner hos GAFFA med kommentaren: ”Åh ja, Staples. Så ligeglad og indifferent han kan virke ved første sætning, lige så hypnotiserende og eksplosiv virker han ved sidste. Rolig og fuldstændig manisk.”

Vince Staples er en del af hiphop-gruppen Cutthroat Boyz, men hans to soloalbums har høstet store roser for det skarpe tekstunivers og de mesterlige produktioner.

C.V. Jørgensen (DK)

Fra vores egne danske rækker kan publikum se frem til en yderst sjælden live-optræden fra C.V. Jørgensen, der optrådte på Roskilde Festival første gang helt tilbage i 1977, det samme år som han fik sit gennembrud med lp’en Storbyens små oaser, hvor hans satiriske tekster spiddede både den danske kolonihaveidyl og den akademiske intelligensia. C.V. Jørgensen har ikke spillet live siden 2010, hvor han var på en stor turné, der også bragte ham forbi Roskilde. Om han har ny musik med vides ikke, men i 2015 modtog han et arbejdslegat fra Statens Kunstfond, så han arbejder på noget. C.V. Jørgensens seneste studiealbum er Fraklip fra det fjerne tilbage fra 2002.

Myrkur (DK)

Myrkur er et enpersons-black metal-band. Artisten bag hedder Amalie Bruun. Kunstnernavnet betyder "mørke" på islandsk. Og dét er lige præcis, hvad Myrkur vil sprede over Roskildepublikummet. Hun vandt GAFFA-prisen for ”Årets danske hardrock-udgivelse” i 2015 og er netop aktuel med et nyt 5-stjernet album. Som det beskrives af GAFFAs anmelder, er Myrkur en ”blanding af luftig sirene-skønsang, nordisk folkemusik og hektisk black metal, der buldrer af sted som nådesløse naturkræfter på katastrofekurs.”

Oh Sees (US)

San Francisco-bandet Oh Sees, der frem til for nylig hed Thee Oh Sees, har været aktive i over 20 år. Med John Dwyer i spidsen holdt bandet en intensiv og svedig punkkoncert på sidste års Primavera Sound, hvor GAFFA var tilstede, med blandt andet den funklende ”Plastic Plant” fra albummet A Weird Exits (2016) og gamle klassikere som ”I Come From The Mountain” og ”The Dream” i sættet.

Yasuaki Shimizu (JP)

Den japanske saxofonist, komponist og producer er født i 1954 og er blandt andet kendt for sine tolkninger af Johann Sebastian Bach, især stykket ”Cello Suites 1-6” på saxofon. Siden 1981 har japaneren komponeret og produceret for et bredt spekter af musikere fra jazzvokalist Helen Merrill til DJ Towa Tei.

Watain (SE)

Svensk black og death af den mere sataniske slags kommer til Roskilde med Watain. Bandet har ideologien solidt plantet i helvede med inspiration fra Bathory og Mayhem, men begrænser sig ikke kun til ekstrem-metal i deres solide udtryk. Oven i svenskernes åbenlyse black metal-inspiration inkorporerer Watain også elementer fra heavy metal, dødsmetal og hård rock.

Wilkinson (UK)

Den britiske producer og dj fra London laver musik indenfor genrerne dubstep og drum and bass. Han blev især kendt for singlen ”Afterglow” i 2013, som er lavet i samarbejde med sangerinde Becky Hill og var fjerde single fra debutalbummet Lazers Not Included (2013).

ANNONCE