Nyhed

Hurtigst solgte vinylplade i Storbritannien i 20 år

GAFFA.dk – Alt om musik

Vinyl bliver stadig mere populært. I Hvert fald i Storbritannien, hvor Liam Gallaghers solodebutalbum As You Were solgte 16.000 vinylplader den første uge efter udgivelsen. Dermed er det den hurtigst solgte vinylplade på en uge siden 1997.

Den tidligere frontmand i Oasis albumdebuterede som solist tidligere i oktober med udgivelsen af As You Were. I den første uge efter udgivelsen er albummet ikke alene den hurtigst solgte vinylplade i 20 år, den gik også ind på førstepladsen på den officielle britiske hitliste, Official Album Chart Top 100, og solgte mere end de 20 øverste album samlet med totalt 103.000 solgte eksemplarer (samlet salg af downloads, cd'er, vinyl og streams, hvor 1000 streamede sange svarer til ét solgt eksemplar). Det skriver musikmediet NME.

GAFFA skrev tidligere i år, at sidste års vinylpladesalg i Storbritannien var det største i 25 år. Salget steg med 53 procent i forhold til året før og var på 3,2 millioner eksemplarer i 2016. Alligevel udgør det blot 2,6 procent af det samlede musiksalg.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mæst solgte vinylplader i Storbritannien

Liam Gallagher udtrykker stor tilfredshed over sin rekord i en kort video på YouTube, hvor han takker alle, der har hjulpet ham med albummet, inden han afslutter tørt: ”As you were”. 

Artiklen fortsætter under videoen

LÆS OGSÅ: Gallagher forvandler sig til Ricky Martin på ny single

p>

Ifølge NME er Liam Gallaghers As You Were allerede det tredje hurtigst solgte album i 2017 efter Ed Sheerans Divide og Rag’n’Bone Mans Human. Albummet scorede fire stjerner af GAFFAs anmelder under titlen ”Lyden af Liam, præcis som han er”. Videre skriver anmelderen:

”Man tilgiver i høj grad Liams manglende evner som tekstforfatter, men det er, når alt kommer til alt, også meget af grunden til, at hans ting uden for Oasis-regi aldrig helt er lettet. Stemmen er god, attituden skinner igennem, men der er for mange nemme løsninger og banale rim.”

ANNONCE