Nyhed

Sangerinden Solveig Sandnes er død

GAFFA.dk – alt om musik

Stemmen fra Er De Sjældne og Lovebites er gået bort

Den danske sangerinde og sangskriver Solveig Sandnes (siddende med guitar på billedet), kendt fra Er De Sjældne (billedet) og Lovebites, er død efter længere tids kræftsygdom, skriver hendes ven og tidligere bandkollega Henrik Olesen (til højre på billedet) på sin Facebook-side. Sandnes blev kun 45 år gammel.

Solveig Sandnes albumdebuterede i 1997 som sangerinde i den roste indiepopgruppe Lovebites på albummet Nothing But Joy, men gik allerede året efter ud af bandet (der fortsatte med sangerinden Mathilde Lunderskov) for at indlede en solokarriere. Det blev til to engelsksprogede album, Analog og Vagabond Squaw i 1998 og 2000, inden Sandnes forsvandt fra musikscenen i en årrække. Hun vendte tilbage i 2005, hvor hun medvirkede på sangen "Lykken (Copyright)" i duet med Laid Backs John Guldberg på H.C. Andersen-hyldestalbummet Andersens Drømme, og igen i 2009 i front for duoen Er De Sjældne, hvis andet medlem var digteren, tekstforfatteren og korsangeren Lone Hørslev. Er De Sjældne nåede at udgive to album, Lyserød Lyseblå Beige og Olé Olé i henholdsvis 2009 og 2014.


LÆS OGSÅ: Eks-Lovebites-sangerinde vender tilbage – med litterære sange om fugle

Solveig Sandnes efterlader sig en teenagedatter.

Solveig Sandnes og hendes pårørende samlede ad flere omgange penge ind til alternativ kræftbehandling i Tyskland i lighed med musikerkollegerne Linkoban (død 2016) og Djuna Barnes alias Maria Gerhardt (død 2017). Desværre opnåede ingen af de tre trods en del indsamlede penge at komme kræften til livs.


LÆS OGSÅ: Tre danske musikere har brug for hjælp til alternativ kræftbehandling

Se musikvideoen til Er De Sjældnes "Rapunsel og prinsen":


ANNONCE