Nyhed

Er De Sjældne er tilbage – se video

Solveig Sandnes og Lone Hørslev er tilbage med albummet Olé Olé

Der er gået fem år, siden Er De Sjældne udsendte deres første album "Lyserød Lyseblå Beige". Pladen, der blandede digter Lone
Hørslevs (Mouritz/Hørslev) tekster om fugle, Solveig Sandnes' (eks-Lovebites) sødmefulde stemme og et univers af drømmende folk. Nu er de tilbage med albummet "Olé Olé", der udkommer 10. marts.

Som på debutpladen henter "Olé Olé" sine tekster fra Hørslevs poesi, mens det er Sandnes, der har komponeret og skabt lyduniverset. Som noget nyt lægger begge to stemmer til musikken denne gang - om end Sandnes stadig har den bærende vokalrolle. Musikken bærer stadig Er De Sjældnes signatur, men markerer også en udvikling væk fra den mere akustiske og folkede lyd på debutpladen mod et udtryk, der blander pop, electronica og ambiente lydmontager.

Tematisk kredser teksterne om kærlighed og begær, drømme, længsel og død. Om albummet siger Solveig Sandnes: "For mig handler pladen meget om forgængelighed. På det sidste har jeg gjort mig mange tanker om livet – og også døden. Det har nok farvet den måde, jeg fortolkede ordene på."

Lone Hørslev fortsætter: "Livets negativ, døden, er der som en mulighed i hver eneste udånding, vi tager – måske er det den sidste. Men derfor må vi aldrig glemme håbet, skønheden og kærligheden, og de størrelser synes jeg også, vi fejrer på pladen."


Solveig Sandnes har selv produceret albummet, og på albummet finder man bidrag fra musikere som Henrik Olesen, Nils Gröndahl, Oliver Hoiness, Luke Sutherland, Mads Wæhrens, Maria Køhnke, Niclas Tange, Emil de Waal og mange flere. Tore Johansson og Troels Bech Jessen har i tæt samarbejde med Sandnes stået for det færdige miks.

Er De Sjældnes første album fik fire stjerner af GAFFAs anmelder og dommen: "...anbefalet til både ornitologer og andre, der deler disses nysgerrighed."

Du kan se og høre en forsmag i form af musikvideoen til sangen "Kære Drømmetyder" nedenfor:

ANNONCE