Nyhed

Ny video og dansk koncertdato fra Highasakite

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Norske Highasakite har netop smidt en ny video på gaden. En video til sangen ”Mexico”, der stammer fra deres kommende tredje album, Uranium Heart, der udkommer 1. februar 2019. Videoen er produceret af Erik Fergusson, der tidligere har stået bag videoer for blandt andre Nero, Gorillaz og Lil Jon.

Efter at have spillet for et udsolgt Omera i London annoncerer Highasakite nu deres største europatour til dato. En turné, der bringer dem til DR Koncerthuset Studie 2 i København den 19. marts. Bandet har for længst erobret hjemlandet, og efter også at have spillet udsolgte shows i USA og Australien er de nu klar til for alvor at prøve kræfter med det store udland.

Tidligere i år takkede bandet nej til 900.000 kroner i offentlig støtte. Bandet udgav nemlig kun én single i 2017, men var også særdeles aktive på turnéfronten. De fik ifølge avisen VG 900.000 kroner i støtte fra Norsk Kulturråd efter en ansøgning i efteråret 2016. Dette beløber sig til 300.000 kroner for hvert af årene 2017, 2018 og 2019.


LÆS OGSÅ: Derfor takker Highasakite nej til 900.000 kroner i offentlig støtte

Beløbet valgte de at returnere med begrundelsen, at sidste år var betydeligt bedre økonomisk end budgetteret i ansøgningen.

Highasakite-manager Glenn Larsen udtalte til avisen, at vokalist Ingrid Helene Håviks graviditet også var grund til, at bandet takkede nej til den offentlige støtte, som var beregnet i indeværende og næste år:


"Eftersom at Ingrid Helene Håvik venter barn i juni, så siger det sig selv, at den ambitiøse turnévirksomhed, der blev lagt op til udlandet i 2018 og 2019, har ændret sig markant. Det var blandt andet dette, vi fik støtte til. Highasakite har derfor sagt fra over for støtten for 2018 og 2019.”

Se den nye video til ”Mexico” her:


 

ANNONCE