Nyhed

Steppeulven fuldender program og annoncerer ny pris

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Laid Back, Lydmor og Speaker Bite Me gæster scenen, når showet løber af stablen den 2. februar på Bremen Teater i København

Det endelige program er i skabet, og priserne venter nu bare på at blive uddelt. Aftenen markerer 15. udgave af showet, hvor Foreningen af Danske Musikkritikere uddeler priser, og hvor en række danske kunstnere optræder. Traditionen tro er der både nyt og gammelt på plakaten.

I den etablerede ende er Laid Back. Duoen bag den internationale 80'er-sællert "Sunshine Reggae" nærmer sig med hastige skridt deres 40-års jubilæum, men den velkendte positive energi og skæve popsangskrivning synes stadig intakt.


Også Lydmor er også garant for en spændende live-oplevelse, når hun dykker ned i den kantede electropop. September-albummet I Told You I'd Tell Them Our Story har slået benene væk under masser af anmeldere, radiostationer og musikelskere.

Rutinerede Speaker Bite Me står for at tilsætte en solid dosis rock til programmet. Gruppens lyd er kendetegnet ved vekselvirkningen mellem de to sangere og et til tider ganske støjende, men samtidig melodisk udtryk. Albummet Future Plans fra i år høstede seks ud af seks stjerner hos GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: P6 BEAT Rocker afslører det endelige program


Steppeulven 2019 byder også på en helt ny pris, nemlig Initiativprisen. Som navnet antyder lander denne nye pris i armene på en aktør, der bidrager til en progressiv, moderne musikkultur herhjemme – uanfægtet af om det er en person, organisation, koncertarrangør eller kreativ iværksætter. Nomineret til prisen er dj, producer, pladeselskabsejer og festarrangør Najaaraq Nicoline Vestbirk for sin indsats for fremme den elektroniske musikscene herhjemme, spillestedet Forbrændingen for sit forsøg med kun at booke kvindelige kunstnere i 2019 og Le Gammeltoft for at starte kulturmediet Heartbeats.

De resterende nominerede i de i alt 11 kategorier bliver afsløret i starten af næste uge.

LÆS OGSÅ: JULEKALENDER-LÅGE 10: Hør årets bedste sang ifølge Speaker Bite Me


Priserne uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, der består af musikskribenter fra dagbladene og musikmedierne Berlingske, B.T.metro, Børsen, Dagbladet Information, Ekstra Bladet, Fyens Stiftstidende, Politiken, Soundvenue, Passive/Aggressive og Weekendavisen – og fra og med 2019-uddelingen også GAFFA.

Se alle vinderne fra dette års pris lige her.

ANNONCE