x
Speaker Bite Me: Future Plans

Speaker Bite Me
Future Plans

På mesterlig konfrontationskurs med dansk alternativ rocks kronjuvel

GAFFA

Album / Pony Rec
Udgivelse D. 12.10.2018
Anmeldt af
Finn P. Madsen

Selv efter 11 års pladepause lyder Speaker Bite Me, som om der stadig er noget på spil. Som lytter river man sig på deres lyd. Det er på en gang enormt dragende, men også herligt uforsonligt. Der bliver ikke leflet for nogen på Future Plans, og gruppen viser fra første strofe, hvor skabet skal stå. Den spøgelsesagtige Act åbner med en kriblende alvorstone, hvorefter Signe Høirup Wille-Jørgensen messer ”Act only acting ways”, mens der bygges op til et klimaks med et foruroligende gotisk lydtapet, hvor monsteret slippes ubarmhjertigt løs mod slut.

Vi lever i en krigstid, og ifølge bandet selv er de stærkt påvirket af disse rædsler og den medfølgende håbløshed. Det høres, og bandet lyder på albummets fem numre som en musikalsk bombe, der kan detonere når som helst. Den 11 minutter lange Sweet Expectations fejer som en tyfon ind over en bund af infernalsk støj med skiftevis Martin Ilja Ryums og Signe Høirup Wille-Jørgensens stærke tryglende vokalarbejde, og ikke mindst den fremragende rytmesektion med Kasper Deurell (bas) og Emil Landgren (trommer) til at holde tømmeret sammen.

På de hidsige og manisk overstyrerede This Song Is Gonna Kill You og Ruin vises der med stort overblik, hvordan man kobler støj sammen med en kulsort apokalyptisk stemning og stadig formår at lyde som sig selv. Speaker Bite Me er på Future Plans på konstant konfrontationskurs og spiller sig helt ud på afgrunden med en mesterlig kompromisløshed, hvor den internationale klasse står bøjet i neon.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA