Nyhed

Liam Gallagher og fem andre til NorthSide

GAFFA.dk - Alt om musik

Det engelske ikon, stemmen fra Oasis, Liam Gallagher er på plakaten til NorthSide 2018. Legenden får selskab af Mike D fra Beastie Boys, Future Islands, Mashrou’ Leila, Richie Hawtin CLOSE og Susanne Sundfør. Det er altså i alt seks navne, der er føjet til plakaten, hvis sidste kunstnere vil blive offentliggjort i slutningen af februar.

Liam Gallagher
udgav under eget navn sit første soloalbum As You Were sidste efterår, hvilket satte en fed streg under kunstnerens talenter og status som en af de mest markante sangere gennem de sidste 25 år. Albummet indeholdt hits som "Wall of Glass" og "For What It's Worth".   

Mellem Oasis, hvor han var frontmand i 18 år, og soloprojektet, har Liam Gallagher også dannet bandet Beady Eye, der udsendte to plader. Men det er altså først med soloalbummet, han rigtigt er slået igennem på samme storhedsniveau som dagene i Oasis.

Liam Gallagher spiller fredag 8. juni på NorthSide 2018, og det er specielt som livenavn, sangeren har fået ros til skyerne, ikke mindst fordi han tog flere Oasis-klassikere med til koncerter i England sidste år. Der er altså mulighed for at høre nogle af de største hits som “Wonderwall”, “Supersonic” og “Live Forever”, når en karismatisk Liam Gallagher indtager NorthSide. 

Mike D
kommer som solist med en fortid i hiphop-gruppen Beastie Boys, der udgav det bedst sælgende hiphop-album i 80’erne med pladen Licensed to lll. Albummet var skabt af tre hvide fyre og en heavy metal-producer, og de blev hurtigt verdensstjerner. De står bag hits som “Sabotage” og “Intergalactic”. I 2012 kom Beastie Boys som kun den tredje rap-gruppe nogensinde med i Rock ’n’ Roll Hall of Fame og er altså en gruppe, der har har haft rigtig stor betydning i musikverdenen.

Der har været stille omkring Mike D siden gruppens opløsning oven på medlemmet Adam Yauchs død af kræft i 2012, men han er nu tilbage i stor stil med en europæisk turné. Mike D spiller torsdag 7. juni på NorthSide 2018, hvor der kan forventes stilsikker mikrofonføring og hits fra den helt store klassiker-skuffe. Lyt til kæmpe-hittet "Sabotage" nedenfor.


– Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har glædet os ekstremt meget til at sætte Liam Gallagher og Mike D på plakaten. Begge har været banebrydende og haft en kæmpe indflydelse gennem de sidste 3-4 årtier og har skabt et væld af klassikere. Men det er også virkelig spændende med Mashrou’ Leila fra Libanon, der er noget så sjældent som et mellemøstligt band, som oplever succes både på hjemmebanen og i USA, fortæller talsmand for NorthSide, John Fogde.

Future Islands har over de tre sidste plader og nogle meget intense koncerter markeret sig som et livenavn, man bare skal opleve, og så har Susanne Sundfør uden tvivl en af de smukkeste og mest indlevende stemmer, man kan forestille sig. Vi er også meget spændte på at opleve technopioneren Richie Hawtin, der til sommer har premiere på sit helt nye show CLOSE som via skærme og kameraer skal skabe en augmenteret visuel oplevelse.

Dermed er der i alt 24 navne klar til næste års festival, og det foreløbige program for NorthSide 2018 er nu som følger: A Perfect Circle – Aurora – Beck – Björk – C.V. Jørgensen – Cigarettes After Sex – Deerhunter – Diplo – Dizzy Mizz Lizzy – Father John Misty – Future Islands – Jimmy Eat World – Liam Gallagher – Mashrou’ Leila – Mike D – Nik & Jay – Queens of the Stone Age – Rhye – Richie Hawtin CLOSE – Sleaford Mods – Susanne Sundfør – The National – Thundercat – Tyler, The Creator.

Northside Festival finder sted i Aarhus fra den 7. til den 9. juni 2018.

ANNONCE