Nyhed

Video: Gå i trance med den dansk-canadiske singer-songwriter Of the Valley

GAFFA.dk – Alt om musik

Den canadisk fødte, men dansk bosatte musiker Brian Della Valle udgiver i dag singlen og musikvideoen til nummeret "Quiet and Curious" under aliaset Of the Valley.

Of The Valley er et soloprojekt af canadiske Brian Della Valle, som er bosat i Danmark på 10. år. Han er forsker i neurovidenskab og altså også musiker.

"Quiet and Curious" har en lidt speciel tilblivelseshistorie. Nummeret er skrevet i en trancetilstand, som Brian ikke kan huske, han har været i. Tre uger efter, at Brian vågner forvirret en lørdag, finder han en stak papirer i sin klaverbænk, hvor han ofte gemmer sine numre. På et af papirerne læser han en tekst med titlen "Quiet and Curious". Brian afprøver teksten til en række akkorder, han har arbejdet med på det seneste. Akkorderne og teksten passer sammen, og Brian indser, at han ubevidst har skrevet musikken til den sang, han skrev teksten til tre uger tidligere.

"Quiet and Curious" er et nummer om forelskelse, om brud, om at skabe musik. I dag udkommer musikvideoen, som er skabt i fællesskab med instruktør Ina Lindgreen (guitarist i Darkness Falls) og filmfotografen Thomas Jessen, som har skabt Trentemøller-dokumentaren Science of Fixion og Teitur-musikvideoer. Videoen til "Quiet & Curious" spiller på, hvordan sangen blev til, uden at det er en genopførelse, og man kan godt finde en trancelignende stemning i den.

LÆS OGSÅ: 16 danske navne, der har været nomineret til en Grammy – fem vandt

I 2005 flyttede Brian fra Toronto til Danmark. Valget af Danmark på verdenskortet var mere eller mindre tilfældigt. En af hans yndlingsbørnebøger – den historiske roman Numbering the Stars af Lois Lowry – foregår i København, så valget faldt på Danmark. Brian flyttede dog til Aarhus, og han har boet i Danmark lige siden, hvor han er forsker i neurovidenskab, når han ikke spiller musik.

"For mig er det at skrive musik ikke meget anderledes end at være forsker. I forskningen handler det om spørge til den objektive sandhed. Det handler om at blænde sig selv for at bruge hjernen på en anden måde. Den eneste måde, man løser et nærmest uløseligt problem på eller kommer et nyt kunstnerisk sted hen, det er ved at bruge hjernen kreativt og stå på kanten. At tænke i nye baner og lægge jeg’et til side. Det rush, man får i forskningen efter sandheden, er ikke anderledes end det rush, musik kan give dig i din jagt efter din egen sandhed," udtaler Brian Della Valle.

Artiklen fortsætter under videoen.

Se musikvideoen til "Quiet and Curious":

Brian Della Valle uddyber:

"Det tog år – indtil slutningen af mine 20'ere – før min helt egen stemme kom frem. Jeg skulle finde ind til sted, hvor ord udtrykte mine personlige værdier og stemninger, der føltes som mine egne. Denne transformation fandt sted på de danske breddegrader, i Danmark, sammen med danskerne. Mine rødder her i Danmark synes større og større".

Of The Valley vil senere på året udgive sit selvbetitlede debutalbum.

 

ANNONCE