Nyhed

Cardi B og 16 andre navne offentliggjort til Roskilde Festival

GAFFA.dk - Alt om musik

Så sent som i går blev gigant og rap-gud Eminem offentliggjort til dette års Roskilde Festival, som nu kan tilføje endnu 17 navne, med endnu flere store hovednavne i blandt: Cardi B, Khalid og St. Vincent.

Cardi B
er nok den største kvinde indenfor rap siden Nicki Minaj og er uofficielt kronet til at være den nye rap-dronning. 25-årige Cardi B er fra Bronx, New York og har formået på kort tid at tage rejsen fra et turbulent liv som bandemedlem og stripper til SoMe-personlighed, reality-tv-stjerne og rapper, og ikke mindst har hun nået toppen af de amerikanske hitlister med “Bodak Yellow”, som var nomineret til to Grammy Awards i søndags. 

Til Grammy-showet optrådte hun med stjernen Bruno Mars, som hun har indspillet et remix af hans sang “Finesse” sammen med. Bruno Mars vandt seks Grammy Awards og er allerede aktuel på plakaten til Roskilde Festival 2018. Cardi B’s debutalbum er sat til at udkomme senere i 2018. Programchef fra Roskilde Festival siger: “Cardi B indfanger om nogle tidsånden anno 2018. Hun pendler fuldstændig ubesværet imellem lyden af det moderne New York og Atlanta og old-school 90’er-rap i selskab med Bruno Mars.”



Den kun 19-årige Khalid fra Texas, der også har nået top-listerne i Danmark med sit debutalbum American Teen, kommer til Roskilde Festival med store sange som “Location” og “Young, Dumb and Broke”. R&b-sjælen gæster et udsolgt Tap1 på lørdag den 3. februar og fik fem stjerner for sit album af GAFFAs anmelder, der kalder det: “et fintfølende, tænksomt album, der finder dybde og modenhed i sin vokalstyrke og ungdommelig kant i musikkens letfjedrende grænse mellem hiphop, soul og pop.”

LÆS OGSÅ: På tærsklen til voksenlivet (anmeldelse af Khalids debutalbum)

St. Vincent var sidst på Roskilde Festival i 2015, og har nu udgivet det nye album Masseducation, der har fået uendelige mængder af ros fra kritikerne, og specielt singlen “Los Angeles” har gjort sig bemærket. Fra tidligere albums er det sange som “Cheerleader”, “Rattlesnake” og “Birth In Reverse” der har toppet, og det er bare et mindre udpluk, da Annie Clarke mestrer at lave albums der rummer umådeligt meget kvalitet.

GAFFAs anmelder, der gav albummet fem stjerner, siger om det nye album: “det stritter i alle retninger, men hænger alligevel forunderligt sammen og giver mening – der nikkes i retning af alt lige fra elektropop til eksperimenterende rock, og det kræver sit at hænge på.” Og GAFFA har også haft multi-talentet på ønskelisten til at skulle spille på årets festival.

LÆS OGSÅ:  Annie Clark fortsætter sin suveræne stime

Af danske navne er det Alex Vargas, The Minds of 99 og Veto der har tilsluttet sig plakaten. Alle navnene har gæstet Roskilde Festival før, og det med stor popularitet. Både The Minds of 99 og Veto har åbnet Orange Scene, og The Minds of 99 har gæstet festivalen hele fire gange på fem år og har gjort sig lige aktuelle hver gang.

Alex Vargas kan denne gang tage sange fra sit debutalbum Cohere med til festivalen, som han sidst besøgte i 2016. The Minds of 99 udgav sidste efterår deres ep Solkongen (del 1) og offenliggjorde i går, at opfølgeren kommer den 23. februar. Electrorockerne Veto har for nylig udgivet singlerne “I Am Here” og "A Pit", der er forløbere til deres kommende album 16 Colors.

LÆS OGSÅ: Veto varmer op til album med ny, strygerbåren single

Der er offentliggjort i alt 17 nye navne til Roskilde Festival:

Cardi B (US) - onsdag den 4. juli
Khalid (US) - torsdag den 5. juli
St. Vincent (US) - onsdag den 4. juli
Odesza (US) - fredag den 6. juli
Alex Vargas (DK)
Boris & Merzbow (JP) - torsdag den 5. juli
Cezinando (NO)
Descendents (US) - fredag den 6. juli
Heilung (INT) - torsdag den 5. juli
Kokoko! (CD) - lørdag den 7. juli
Lekhfa (EG) - torsdag den 5. juli
The Minds of 99 (DK)
Nathan Fake (UK)
Palm (US)
Preoccupations (CA) - torsdag den 5. juli
(Sandy) Alex G (US)
Veto (DK)

 

Varm op med en playliste med kunstnerne på årets Roskilde Festival:

ANNONCE