Nyhed

The Cranberries-guitarist skriver mindeord: – Hun var som en søster for mig

GAFFA.dk – alt om musik

Mandag morgen blev Dolores O'Riordan, sangerinden i irske The Cranberries, fundet død på et hotel i London, 46 år gammel, af endnu ukendte årsager. Siden da er mindeordene strømmet ind, blandt andet fra en række af O'Riordans musikerkolleger og fra Irlands præsident. The Cranberries skrev selv en kortere mindetekst på deres sociale medieprofiler, og nu har bandets guitarist Noel Hogan (til venstre på billedet) forfattet et længere mindeord til Rolling Stone. Vi bringer et uddrag:

"Mit første minde om Dolores, der synger, er den dag, jeg mødte hende første gang (i 1989, red.). Vi øvede i et studie i Limerick ved navn Xeric. Dolores kom for at høre os spille, og vi kom til at høre hende synge. Hun havde et lille keyboard, og hun sang nogle sange, hun havde skrevet. Vi var alle blæst bagover af, at denne lille pige fra Limerick havde sådan en fantastisk stemme. Det faktum, at hun ikke allerede var i et band, var et mirakel," skriver Hogan og fortsætter:

"Efter min mening var det, som fik Dolores til at forbinde sig med publikum, hendes ærlighed. Hvad du så var, hvad du fik."


LÆS OGSÅ: Cranberries-sangerinden Dolores O'Riordan er død

Senere skriver Hogan, at O'Riordan syntes at have en offentlig og en privat side af sig selv, og at de to sider var skarpt adskilte. Han skriver videre, at sangerinden syntes at hvile mere i sig selv og få mere og mere selvtillid som kunstner, jo ældre hun blev. Hun var meget skuffet over, at bandet måtte aflyse en del af sidste års turné på grund af hendes rygproblemer, men hun kom over dem, og hun var klar til at indspille et nyt album og spille koncerter igen, efter planen fra marts måned. O'Riordan og Hogan var i kontakt ganske kort før hendes død:

"Jeg talte med Dolores i fredags, og hun havde det fint. Vi talte om at komme tilbage til arbejdet – om at indspille og om nye sange, vi arbejdede på. Hun sendte nogle af disse sange til mig på mail søndag morgen."


Noel Hogan tilføjer, at O'Riordan gennemlevede en række op- og nedture i de sidste ti år af sit liv (en periode, hvor hun blev skilt efter 20 års ægteskab, og hvor hun blev anholdt efter aggressiv opførsel på et fly og i en lufthavn og efterfølgende diagnosticeret som havende bipolar lidelse, red.) – men at de to altid var der for hinanden:

"Hun var som en søster for mig, og som ethvert andet familiemedlem vil du bekymre dig og være der for dem, når de behøver dig. Det var nogle gange hårdt, men vi ville altid være i kontakt. Det var et venskab i 29 år."

Noel Hogan afslutter sine mindeord sådan:


"Dolores' arv vil være hendes musik. Hun var så lidenskabelig omkring den. Der er sange, som jeg hører i dag, som vi skrev for 20 år siden, og jeg ser og hører folk synge med på dem. Der er kun nogle få kunstnere, som får måske én sang, de bliver husket for. Dolores har så mange. Det er en stor arv."

LÆS OGSÅ: The Cranberries, U2, Irlands præsident med flere skriver mindeord om Dolores O'Riordan

 


Hør nogle af de sange, vi vil huske Dolores O'Riordan for – "Dreams" og "Linger" fra 1993 og "Zombie" fra 1994:

 


 


 

ANNONCE