Nyhed

Tom Petty døde af utilsigtet medicin-overdosis

GAFFA.dk – alt om musik

Det sendte chokbølger gennem musikverdenen, da Tom Petty døde pludseligt 2. oktober sidste år, 66 år gammel. Nu foreligger den retsmedicinske erklæring, og den viser, at Petty døde af en utilsigtet overdosis smertestillende medicin. Det skriver hans enke Dana og hans datter Adria i en udtalelse på hans officielle hjemmeside.

Familien skriver, at Petty havde brækket hoften, men han insisterede på at turnere for at gøre sine fans glade, og han spillede 53 koncerter med en brækket hofte. Dette gjorde hans smerter stærkere, hvilket førte til et overforbrug af smertestillende medicin, herunder Fentanyl, og i sidste ende hans død.

Dana og Adria Petty skriver, at Petty også led af emfysem – nedsat lungefunktion – og havde knæproblemer.


Pettys efterladte skriver videre, at de håber, at historien om Pettys tragiske død kan sætte fokus på det faktum, at smertestillende medicin kan være dødelig, og at mange utilsigtede overdoser begynder med en helt almindelig fysisk skade.

Familien Petty understreger dog, at rocklegenden sluttede på toppen: "Vi ved med sikkerhed, at han var udmattet på den gode måde efter at have gjort det, han elskede mest, en sidste gang: At spille med sit uovertrufne rockband for sine loyale fans på den største turné i sin mere end 40 år lange karriere. Han var ekstremt stolt af den præstation i dagene før sin død."

Tom Petty and the Heartbreakers sluttede deres 40 års jubilæumsturné som planlagt den 25. september i Los Angeles, en uge før Petty blev fundet livløs i sit hjem i Malibu, Californien.


Da Prince døde i 2016, var dødsårsagen også en overdosis Fentanyl, som stjernen tog grundet knæ- og hoftesmerter.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Tom Petty er død, 66 år

 


Se Tom Petty and the Heartbreakers' imponerende optræden til Super Bowl i 2008:

ANNONCE