Nyhed

BBC skal betale erstatning til Cliff Richard

GAFFA.dk – Alt om musik

Sir Cliff Richard vinder 210.000 pund (1,8 millioner kroner) efter at have sagsøgt BBC over en mediedækket politi-razzia.

Sir Cliff Richard har vundet 210.000 pund (1,8 millioner kroner) i erstatning, efter at han har sagsøgt BBC for at live-filme fra en politirazzia i hans lejlighed i 2014, skriver NME

Sangeren udtalte, at en "alvorlig invasion" af privatlivets fred havde fundet sted, efter at BBC filmede en politirazzia hans lejlighed i Sunningdale, Berkshire. Razziaen var en del af en undersøgelse i forbindelse med en beskyldning om seksuelt misbrug af børn i fortiden. Popikonet er aldrig blevet sigtet i sagen.

Richard vil nu modtage 190.000 pund (1,628 millioner kroner) i erstatning og 20.000 pund (171.390 kroner) ekstra for tort, efter at BBC's dækning af razziaen blev genudsendt ved et awardshow.

BBC skal betale 65% af de 190.000 pund for skaderne, mens South Yorkshire Police vil dække de resterende 35%. BBC har tidligere udsendt en offentlig undskyldning til det nu 77-årige popikon.

LÆS OGSÅ: Cher indspiller nyt album med ABBA-covers

Dommeren Anthony Mann udtaler: "Sir Cliff havde ret til privatlivets fred, og BBC overtrådte disse rettigheder uden begrundelse."

Razziaen fandt sted, efter en mand påstod over for Metropolitan Police, at han var blevet seksuelt overfaldet af sangeren som barn under en religiøs begivenhed i selskab med præsten Billy Graham på Sheffield Uniteds Bramall Lane-stadion.

Påstanden blev overgivet til South Yorkshire Police i juli 2014, og razziaen fandt sted i august samme år. Sir Cliff blev aldrig arresteret eller sigtet, og sagen mod ham blev droppet i 2016.

ANNONCE